Završeno vještačenje

Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu: Tužilaštvo se oglasilo o nestanku Danke (2)

  • 10.09.2024. 16:32

Za nešto manje od mjesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu.

Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu prije nego što osumnjičenima istekne šest mjeseci pritvora.

- Tužilaštvo će svakako da nastoji da podigne optužnicu prije nego što istekne šest mjeseci pritvora osumnjičenima Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću. Tačno je da po isteku šest mjeseci pritvora, ukoliko ne bude podignuta optužnica, osumnjičeni moraju da budu pušteni na slobodu - kažu za Telegraf.rs iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Kamera snimila Dankinu majku kobnog dana: Еvo s kim je izašla iz zgrade na dan nestanka djevojčice

Kamera snimila Dankinu majku kobnog dana: Еvo s kim je izašla iz zgrade na dan nestanka djevojčice

Kako objašnjavaju, i nakon što osumnjičeni budu pušteni iz pritvora, istraga može da se nastavi i optužnica može da bude naknadno podignuta, a u tom slučaju osumnjičenima može ponovo da bude određen pritvor, ukoliko za to postoje razlozi.

- Po podizanju optužnice, sud može istu da vrati tužiocu da ispravi nedostatke ukoliko oni postoje. Osim toga, ukoliko sud utvrdi da je potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da bi se ispitala osnovanos optužnice, može da naredi da se istraga dopuni, odnosno da se prikupe određeni dokazi. Takođe, sud može rješenjem da obustavi postupak ukoliko smatra da nema dovoljno dokaza za opravdanu sumnju da su okrivljeni učinili delo koje je predmet optužbe, a na to rješenje tužilaštvo ima pravo žalbe - dodaju iz tužilaštva.

Podsjetimo, vještačenje kamera koje je naložilo više javno tužilaštvo u Zaječaru je završeno, a skinuti su snimci kamera sa kuća u Banjskom polju, gdje je djevojčica posljednji put viđena, kao i onih sa zgrade u Boru u kojoj je djevojčica živjela sa roditeljima, ali i one ispred vrata njihovog doma.

Završena sva vještačenja u slučaju ubistva Danke Ilić!

Završena sva vještačenja u slučaju ubistva Danke Ilić!

Na snimcima ispred vrata porodičnog doma Ilića vidi se trenutak kada majka Ivana napušta stan i sa dvoje djece ulazi u lift zgrade, da bi kamera na zgradi snimila dio kada Ivana Danku i njenog brata smješta u automobil i zajedno sa njima kreće u pravcu Banjskog polja.

Sve što su kamere snimile upoređeno je sa iskazima roditelja djevojčice i nije primjećeno ništa čudno.

Kamere u Banjskom polju su zabilježile službeno vozilo u kom su bili osumnjičeni, a dosadašnji rezultati vještačenja službenog automobila pokazali su da u njemu nije pronađen DNK djevojčice. Vještačenja kretanja osumnjičenih 26. marta, ali i naredna tri dana, nisu donijeli ništa značajno za istragu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)