Медији пишу

Завршена сва вјештачења у случају убиства Данке Илић!

  • Извор: Курир
  • 10.09.2024. 10:28

Истрага убиства двогодишње дјевојчице Данке Илић и даље је под знаком питања, с обзиром на то да тијела дјетета нема, а послије шест мјесеци од када траје ова агонија, Више јавно тужилаштво у Зајечару наложило је нова вјештачења у склопу истраге, која су коначно завршена, стога истрага о мистериозном случају још увијек траје, али све се ближе њеном крају!

"Истрага против осумњичених Дејана Драгијевића и Срђана Јанковића није завршена. Сва достављена вјештачења камера се анализирају и захтијевају вријеме због своје сложености, као и упоређивање са осталим изведеним доказима ради утврђивања међусобне повезаности доказа“, речено је за Курир из Вишег јавног тужилаштва у Зајечару.

Истрага се, подсјећа Курир, води против поменуте двојице радника ЈКП "Водовод", Дејана Драгијевића (50) и Срђана Јанковића (50), а иако су одређене радње још увијек у току, Курир открива наредне кораке које надлежно тужилаштво предузима у овом случају.

"Вјештачења која су наређена од стране надлежног тужилаштва су захтијевала одређено вријеме, тицале су се три камере, које су снимале период у вријеме нестанка двогодишње дјевојчице, а налазе се на мјестима гдје су виђени осумњичени. Сада су коначно завршена и та вјештачења и из Београда су стигли званични резултати“, открива извор. 

Умро партнер олимпијке која је преминула након што ју је полио бензином и запалио

Умро партнер олимпијке која је преминула након што ју је полио бензином и запалио

Извор додаје да иако су резултати пристигли, тужилаштво сада ради на упоређивању међусобне повезаности са осталим доказима. 

"Дакле, упоређује се са исказима свједока, базним станицама и прикупљеним материјалним траговима, односно онога што је изнијето из кућа како осумњичених, тако и из дома гдје је Данка живјела са родитељима, потом са траговима узетих са лица мјеста и свему што је до сада прикупљено“, говори незванично извор Курира.

Подсјећања ради, Срђан Јанковић (50) из борског села Лука и Дејан Драгијевић (50) из села Злот терете се да су 26. марта у Бањском Пољу службеним аутомобилом ЈКП "Водовод", чији су радници, ударили дјевојчицу Данку која је изашла на пут. Обојици је притвор продужен до 26. септембра, када иначе, истиче шест мјесеци, што је рок за подизање оптужнице и рок њиховог останка у притвору.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица