Београд

Ријечи дјечака осумњиченог за масакр у "Рибникару" изазвале хаос у судници

  • Извор: Телеграф
  • 08.10.2024. 12:45

К. К., дјечак осумњичен за масакр у "Рибникару" свједочи данас у Специјалном суду, а у судници је његова мајка Миљана Кецмановић, као и родитељи убијене дјеце. Током свог исказа, он је рекао једну реченицу која је изазвала хаос на суђењу.

Он је као разлог због ког је починио масакр навео осећај одбачености од друге дјеце, што је изазвало "хаос" у судници и невјерицу родитеља жртава.

"Осјећао сам се одбаченим од друге дјеце и зато сам их убио. Тог 3. маја понио сам пиштољ да бих то урадио, али ипак нисам био сигуран да ћу пуцати", рекао је он између осталог.

Подсјетимо, К. К. је данас први пут изведен из дјечје психијатриске установе у којој се налази од када је ухапшен. Он је, такође, први пут говори пред судом, а до сада је изказ дао пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду, када је говорио путем видео линка, уз присуство тужиоца и мајке у просторији.

Дјечак који је починио масовно убиство у Рибникару доведен у Специјални суд

Дјечак који је починио масовно убиство у Рибникару доведен у Специјални суд

Обзиром да је донио одлуку да изнесе свједочење, он одговара на питања суда, тужилаштва, адвоката и оштећених.

Дјечак ће је одвојен од осталих учесника у поступку. На сајту Вишег суда у Београду, а у вези са његовим Посебним одјељењем, односно Специјалним судом, наведено је да су заштићеним и осјетљивим свједоцима намијењене двије посебне просторије у којима бораве док чекају почетак свједочења, како би био избегнут сусрет са окривљенима и њиховим породицама, а у овом конкретном случају како би био заштићен идентитет малољетника.

Од самог улаза у зграду суда, уз осјетљиве свједоке је увијек неко од запослених у Служби, а пратилац може да буде особа од повјерења. У случају К. К, са њим је психијатар, који је утврдио да ли је здравствено способан да свједочи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.