Beograd

Riječi dječaka osumnjičenog za masakr u "Ribnikaru" izazvale haos u sudnici

  • Izvor: Telegraf
  • 08.10.2024. 12:45

K. K., dječak osumnjičen za masakr u "Ribnikaru" svjedoči danas u Specijalnom sudu, a u sudnici je njegova majka Miljana Kecmanović, kao i roditelji ubijene djece. Tokom svog iskaza, on je rekao jednu rečenicu koja je izazvala haos na suđenju.

On je kao razlog zbog kog je počinio masakr naveo osećaj odbačenosti od druge djece, što je izazvalo "haos" u sudnici i nevjericu roditelja žrtava.

"Osjećao sam se odbačenim od druge djece i zato sam ih ubio. Tog 3. maja ponio sam pištolj da bih to uradio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati", rekao je on između ostalog.

Podsjetimo, K. K. je danas prvi put izveden iz dječje psihijatriske ustanove u kojoj se nalazi od kada je uhapšen. On je, takođe, prvi put govori pred sudom, a do sada je izkaz dao pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kada je govorio putem video linka, uz prisustvo tužioca i majke u prostoriji.

Dječak koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru doveden u Specijalni sud

Dječak koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru doveden u Specijalni sud

Obzirom da je donio odluku da iznese svjedočenje, on odgovara na pitanja suda, tužilaštva, advokata i oštećenih.

Dječak će je odvojen od ostalih učesnika u postupku. Na sajtu Višeg suda u Beogradu, a u vezi sa njegovim Posebnim odjeljenjem, odnosno Specijalnim sudom, navedeno je da su zaštićenim i osjetljivim svjedocima namijenjene dvije posebne prostorije u kojima borave dok čekaju početak svjedočenja, kako bi bio izbegnut susret sa okrivljenima i njihovim porodicama, a u ovom konkretnom slučaju kako bi bio zaštićen identitet maloljetnika.

Od samog ulaza u zgradu suda, uz osjetljive svjedoke je uvijek neko od zaposlenih u Službi, a pratilac može da bude osoba od povjerenja. U slučaju K. K, sa njim je psihijatar, koji je utvrdio da li je zdravstveno sposoban da svjedoči.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.