Loznica

Ranjeni policajac otkrio detalje krvavog pira Albanca

  • Izvor: RTS
  • 18.07.2024. 19:24

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je da je obišao ranjenog policajca Vjekoslava Ilića i da je on u svesnom stanju i da se osjeća dobro.

Vasiljević je rekao i šta mu je Ilić ispričao.

"Vidjeli su 'mercedes' tutinskih registarskih oznaka. Njima je to bilo sumnjivo, pošli su za vozilom, uključili svjetlosnu signalizaciju. Vozilo je stalo kilometar i po dalje. Policajci su izašli iz vozila i tražili lična dokumenta, bila je to rutinska kontrola", rekao je Vasiljević.

Ističe da nije odmah došlo do pucnjave, i vozač i suvozač su dali lična dokumenta. Poštujući pravila policajci su zahtijevali da jedno lice izađe - suvozač, a drugo lice je ostalo u vozilu.

Otkriveno ko je uhapšen u Bijeljini

Otkriveno ko je uhapšen u Bijeljini

"Suvozač je izašao, lice se ponašalo uobičajeno u smislu gestikulacije, bilo je nasmijano, policajac Ilić je bio sa lijeve strane, u zoni vozača da bi ga držao pod kontrolom. Neposredno poslije početka kontrole lica začuli su se pucnji, to je bilo u zadnjem dijelu vozila", ispričao je Vasiljević.

Navodi da je napadač opalio nekoliko metaka ka policajcu Iliću i da ga je pogodio u desno rame.

"Kako sam kaže (Ilić) vrlo teško, ali uspio je da repetira pištolj i uputio nekoliko hitaca prema tom licu", naveo je Vasiljević.

Nema informacije da li je napadač ranjen. Ilić je, takođe, rekao da napadač nije znao, ili nije htio da govori srpski jezik.

Vasiljević je rekao identitet ubice policajca Nikole Krsmanovića u blizini Loznice još nije "sa sigurnošću potvrđen" iako su na mjestu napada nađeni kosovski pasoš i njemačka lična karta na ime Artana Hajzirija.

U Loznici u subotu dan žalosti zbog ubistva policajca

U Loznici u subotu dan žalosti zbog ubistva policajca

Vasiljević je rekao da MUP Srbije "odlično sarađuje" sa policijom Republike Srpske u potrazi za osumnjičenim, kao i da su uspostavili saradnju s policijama BiH i Hrvatske kao i sa predstavnicima međunarodnih institucija na Kosovu i Metohiji.

"Na osnovu njemačke lične karte nađene na mjestu terorističkog akta, kontaktirali smo preko Interpola i nemačku policiju", rekao je pomoćnik direktora policije. Po njegovim riječima, jake policijske snage i dalje pretražuju teren oko Drine a u potrazi su angažovani i helikopteri, dronovi i termovizijski uređaj, prenosi "RTS".

Policajac Nikola Krsmanović ubijen je jutros kod Loznice, a jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem. Na licu mjesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991). Objavljena je i njegova fotografija. Na terenu pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)