Захватио и Биоково

Проширио се велики пожар код Макарске: Предсједник општине замало настрадао

  • Извор: Агенције
  • 31.07.2024. 07:12

Пожар који је касно синоћ избио у Горњим Тучепима код Макарске у Хрватској проширио се и на Парк природе Биоково и захватио оближњи ранч.

Како преноси Индекс, ватрена линија дугачка је четири километра а чују се и детонације, па није познато је ли експлодирало возило или оружје у кућама.

Један од мјештана рекао је да је изгорио предио на којем се налази зип лине, цијели дио испод ресторана "Веза", а сви гости кућа поред магистрале, изишли су напоље.

У гашењу пожара учествују ватрогасци са цијеле Ривијере.

Наводи се да гори више од 90 одсто маслињака и пољопривредних површина као и запуштених земљишта, бране се виле и куће па се ватра гаси и водом из базена.

Магистрала према Дубровнику сада је отворена за саобраћај док је пут Макарска - Вргорац затворена, а у току јутра се очекује долазак канадера.

Због пожара који се ношен јаким вјетром брзо ширио, замало је страдао предсједник општине Макарска Анте Чобринић.

"Чим је ватра букнула, отишао сам аутом до Човића како бих пружио подршку ватрогасцима. Тада је ватра била мала и у секунди ми се разбуктала пред очима па сам улетио у ауто и кренуо према кући. Међутим, ватра је захватила ауто из којег сам одмах искочио, а он је изгорио за неколико минута", испричао је Чобринић Слободној Далмацији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.