Zahvatio i Biokovo

Proširio se veliki požar kod Makarske: Predsjednik opštine zamalo nastradao

  • Izvor: Agencije
  • 31.07.2024. 07:12

Požar koji je kasno sinoć izbio u Gornjim Tučepima kod Makarske u Hrvatskoj proširio se i na Park prirode Biokovo i zahvatio obližnji ranč.

Kako prenosi Indeks, vatrena linija dugačka je četiri kilometra a čuju se i detonacije, pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili oružje u kućama.

Jedan od mještana rekao je da je izgorio predio na kojem se nalazi zip line, cijeli dio ispod restorana "Veza", a svi gosti kuća pored magistrale, izišli su napolje.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci sa cijele Rivijere.

Navodi se da gori više od 90 odsto maslinjaka i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta, brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena.

Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saobraćaj dok je put Makarska - Vrgorac zatvorena, a u toku jutra se očekuje dolazak kanadera.

Zbog požara koji se nošen jakim vjetrom brzo širio, zamalo je stradao predsjednik opštine Makarska Ante Čobrinić.

"Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uletio u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a on je izgorio za nekoliko minuta", ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.