Ениса Чичић

Породица неутјешна након смрти породиље (41): Девет пута су покушали да је оживе

  • Извор: Курир
  • 25.08.2024. 10:53

Кћерка ме је позвала да ми јави да се породила: "Родила сам цурицу!" Послије пола сата позвао ме је доктор и рекао да је Ениси лоше и да дођем до болнице.

Била сам сама, пала сам у ходнику, али придигла сам се и пожурила у болницу… А тамо шок! Утрчала сам у ходник, смиривало ме је особље, понављала сам: “Је л’ ми жива Ениса?” Рекли су да је преминула, а нису ми дали ни да је видим!”

Ово  је кроз сузе рекла Бахрија Чичић, мајка Енисе Чичић (41), породиље која је преминула 20. августа у породилишту Опште болнице Пријепоље. Породица каже да је трудноћа била уредна, термин је био између 15. августа и 3. септембра. Ениса је добила јаке болове 19. августа, али…

– Докторка код које је водила трудноћу није била ту, примио ју је други љекар, прегледао је увече и вратио кући, рекао јој да дође ујутру. Ениса је имала јаке болове, ја знам, рађала сам три пута, осјећала сам да се порађа. Не знам зашто је нису послали за Ужице или Београд, ипак је имала 41 годину! Дошле смо кући, болови су били јаки. Ујутро око 5.30 дошле смо поново у болницу – присјећа се мајка Бахрија.

Тежак удес: Пет особа повријеђено, аутомобили у пламену

Тежак удес: Пет особа повријеђено, аутомобили у пламену

Исти доктор је био тамо, прегледао је Енису и послао је на одјељење, а Бахрију су вратили кући.

– Отишла сам да јој скувам супу да јој однесем, кад звони ми телефон, зове ме Ениса и радосно каже да се породила, да је родила цурицу и да је поред ње и бабица. Послије пола сата са мени непознатог броја јавља ми се доктор – присјећа се она.

“Није нам јасно што су дозволили да се природно породи”

Мериса Чичић, сестра преминуле Енисе, каже да им је речено да је порођај обављен природним путем и да је протекао нормално.

– Једна докторка која је била у просторији је примијетила да јој Ениса не одговара на питања, окренула се и видјела да су јој очи и вилица укочени. Покушали су девет пута да је оживе, али није давала ниједан знак живота. Тако су нам рекли у болници. Доктор који ју је порађао рекао ми је да су је одједном изгубили. Требало је да је пошаљу негдје, то је ризично у 41. години, није нам јасно ни зашто су дозволили да се природно порађа. Ништа више не можемо да кажемо док не стигне налаз са обдукције.

Породица је ишла и у полицију, а буни их, кажу, и то што је доктор који је порађао Енису рекао да ју је видио први пут на порођају, а он ју је претходне ноћи вратио кући.

Пожар у гатачким селима угашен у потпуности

Пожар у гатачким селима угашен у потпуности

“Бебу виђам сваки дан”

Иначе, ово је Ениси била прва трудноћа, а бебица је добро, добила је име Ена, по жељи Енисе и њеног невјенчаног супруга Армина Бећировића.

– Цијела трудноћа је била уредна, ишла је редовно на контроле, сваког уторка је имала преглед, чак смо ишли и приватно. Она је сумњала на тромбофилију, али рекли су јој да је све у реду и да не брине и добила је најблажу терапију. Говорила је да се плаши да ће је испустити доктори у Пријепољу. Увијек сам јој давао подршку и тјешио је. Отишла је 20. августа у болницу и више није изашла… – рекао је сломљен од бола Армин.

Он додаје да се Ениса породила у 11.48, а смрт је наступила у 12.20.

– Покушавали су да је оживе. У шоку смо сви. Радовали смо се дјетету и да мајка буде уз дијете, али нажалост… Ваљда ћемо имати снаге да пребродимо ово. Морамо због дјетета. Бебу виђам сваки дан – каже Армин.

Предао се осумњичени за напад у Њемачкој: Ја сам тај кога тражите

Предао се осумњичени за напад у Њемачкој: Ја сам тај кога тражите

Министарство здравља: “Послали смо инспекцију”

– Министарство здравља, у складу са својим надлежностима, у ОБ Пријепоље послало је здравствену инспекцију, која је наложила спровођење спољашњег стручног надзора и сагледавања свих околности које су довеле до нежељеног догађаја. Такође, управа ОБ Пријепоље спроводи унутрашњи стручни надзор. По окончању наведених поступака, о свим утврђеним чињеницама јавност ће бити благовремено обавјештена, у складу са законским одредбама – саопштено је.

Одговор из ЗЦ Ужице

Директор Опште болнице у Пријепољу др Бранко Гојаковић рекао је да не може да даје изјаве и упутио је медије на Здравствени центар Ужице, гдје је речено да је покренута унутрашња контрола и стручни надзор, као и да је извршен инспекцијски надзор Министарства здравља Републике Србије, и да ће бити покренута спољашња контрола.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:15 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.