Врање

Тужилаштво објавило узрок смрти породиље

  • Извор: Телеграф
  • 25.04.2024. 08:46

Више јавно тужилаштво у Врању саопштило је данас да је обдукција показала да је узрок смрти породиље М. А. (37) из околине Прешева 17. априла, руптура материце са посљедичним искрварењем и да би се у том случају могло радити о кривичном дјелу несавјесног пружања љекарске помоћи које се због смртне посљедице може квалификовати као тешко дјело против здравља људи.

Главни јавни тужилац у Врању Данијела Трајковић навела је да ће Више јавно тужилаштво предмет прослиједити на даљу надлежност Основном јавном тужилаштву у Врању, с обзиром на то да је Основно јавно тужилаштво надлежно за Тешко дело против здравља људи.

Полицијски службеници су прикупили потребна обавјештења и од супруга преминуле М.А, који је је захтијевао да надлежни државни органи утврде узрок смрти и придружио се кривичном гоњењу уколико се утврди да је неко кривично одговоран за смрт његове супруге, наводи се у саопштењу ВЈТ.

Како је саопштено, Полицијска управа у Врању поступила је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Врању и предузела све потребне радње ради утврђивања свих релевантних околности везаних за смрт М. А.

"Дана 24.4.2024. године, Вишем јавном тужилаштву у Врању достављен је Извјештај о свим предузетим радњама, као и претходни Патоанатомски налаз Завода за судску медицину у Нишу у погледу узрока смрт пок. М.А. рођене 1987. године, који је урађен по захтјеву Здравственог центра у Врању", саопштило је ВЈТ у Врању.

Имајући у виду да је обдукција показала да је узрок смрти породиље руптура материце са посљедичним искрварењем, Више јавно тужилаштво ће, како је саопштено, предмет прослиједити на даљу надлежност Основном јавном тужилаштву у Врању, обзиром да се у конкретном случају може радити о нехатном извршењу кривичног дјела Несавјесно пружање љекарске помоћи, које се због смртне посљедице може квалификовати као Тешко дјело против здравља људи, за које је надлежно Основно јавно тужилаштво.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.