Источно Сарајево

Поп саслушан због сумње да је продавао лажне дипломе

  • Извор: АТВ
  • 24.07.2024. 15:47

Бојан Кулашевић, православни свештеник из Подграба, саслушан је јуче у ПУ Источно Сарајево због сумње да је продавао лажне дипломе, потврђено је за АТВ.

Истрага против свештеника је покренута на основу пријаве коју су полицији поднијели Ц.Н. и В.К. Ради се о двојици шумара који су, како се сумња, за по 6.000 КМ од свештеника купили лажне дипломе Шумарског факултета Универзитета у Сарајеву у намјери да напредују у послу.

Веома брзо је откривено да се радило о лажним дипломама, па су обојица остали без посла. Одговарали су и кривично и осуђени су на условне казне од 18 мјесеци затвора. Остали су и без новца који су уплатили за дипломе, а које им свештеник никада није вратио.

”Полиција је запримила пријаву против свештеника Б.К. због сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе. О свему је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, а свештеник је испитан у својству осумњиченог”, рекао је извор АТВ-а.

Шумари су испричали за 369портал да су наивно вјеровали свештенику и да су на његов приједлог пристали да ”напредују” у послу.

“Рекао је да је диплома скупа и да се не може наћи испод 18.000 марака, али да он својим везама и познанством које има може завршити за 6.000 марака”, испричао је Н.Ц. 

Појаснио је да су првих 3.000 КМ морали да однесу као капару, на кућни праг, како би израда факултетске дипломе могла почети. Другио дио исплаћен је, тврди, по преузимању.

”Попу смо вјеровали због професије за коју се опредијелио, али он је више политичар и бизнисмен него свештено лице. Он је једини поп који не живи на својој парохији и међу својим парохијанима, па чак не долази ни на службу, већ друге шаље. Бави се озбиљним политичким процесима и пословима, има соларну електрану у Понору, апратман који издаје у Палама, е то је поп који је и нас преварио. Позива се на ДЕМОС, што се може видјети и на његовом Фејсбук профилу”, рекао је В.К. за ”princip.news".

Пратите нас и путем Вибера