Istočno Sarajevo

Pop saslušan zbog sumnje da je prodavao lažne diplome

  • Izvor: ATV
  • 24.07.2024. 15:47

Bojan Kulašević, pravoslavni sveštenik iz Podgraba, saslušan je juče u PU Istočno Sarajevo zbog sumnje da je prodavao lažne diplome, potvrđeno je za ATV.

Istraga protiv sveštenika je pokrenuta na osnovu prijave koju su policiji podnijeli C.N. i V.K. Radi se o dvojici šumara koji su, kako se sumnja, za po 6.000 KM od sveštenika kupili lažne diplome Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u namjeri da napreduju u poslu.

Veoma brzo je otkriveno da se radilo o lažnim diplomama, pa su obojica ostali bez posla. Odgovarali su i krivično i osuđeni su na uslovne kazne od 18 mjeseci zatvora. Ostali su i bez novca koji su uplatili za diplome, a koje im sveštenik nikada nije vratio.

”Policija je zaprimila prijavu protiv sveštenika B.K. zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a sveštenik je ispitan u svojstvu osumnjičenog”, rekao je izvor ATV-a.

Šumari su ispričali za 369portal da su naivno vjerovali svešteniku i da su na njegov prijedlog pristali da ”napreduju” u poslu.

“Rekao je da je diploma skupa i da se ne može naći ispod 18.000 maraka, ali da on svojim vezama i poznanstvom koje ima može završiti za 6.000 maraka”, ispričao je N.C. 

Pojasnio je da su prvih 3.000 KM morali da odnesu kao kaparu, na kućni prag, kako bi izrada fakultetske diplome mogla početi. Drugio dio isplaćen je, tvrdi, po preuzimanju.

”Popu smo vjerovali zbog profesije za koju se opredijelio, ali on je više političar i biznismen nego svešteno lice. On je jedini pop koji ne živi na svojoj parohiji i među svojim parohijanima, pa čak ne dolazi ni na službu, već druge šalje. Bavi se ozbiljnim političkim procesima i poslovima, ima solarnu elektranu u Ponoru, apratman koji izdaje u Palama, e to je pop koji je i nas prevario. Poziva se na DЕMOS, što se može vidjeti i na njegovom Fejsbuk profilu”, rekao je V.K. za ”princip.news".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: