Nakon trostrukog ubistva

Policija i zvaničnici USK se obratili medijima: U školi su bili i učenici

  • Izvor: ATV
  • 21.08.2024. 15:51

Nakon trostrukog ubistva u zgradi Gimnazije u Sanskom Mostu medijima su se obratili kantonalni i lokalni zvaničnici. Naglasili su da je istraga u toku i poručili građanima da nema mjesta za paniku.

Medijima su se obratili premijer USK, ministar unutrašnjih poslova USK, ministar obrazovanja USK, kao i načelnik Sanskog Mosta, te direktor Uprave policije. Zvaničnici su rekli da je u toku stravičnog zločina u školi bilo i nekoliko učenika.

Svjedok masakra: Pokušao sam da pomognem direktoru, napadač me odgurnuo

Svjedok masakra: Pokušao sam da pomognem direktoru, napadač me odgurnuo

"Ovo nas je sve šokiralo u ovoj ovako mirnoj zajednici kao što je Sanski Most, ovo je jedan zaista neočekivan događaj, za nas sve, za sve koji poznajemo ove ljude. Ne preostaje nam ništa drugo nego da u ovom momentu izrazimo saučešće porodicama. Vjerujemo da će istražne radnje potpuno rasvijetliti ovaj događaj. S druge strane, građani Sanskog Mosta ne bi trebali biti uznemireni, koliko je to uopte moguće u ovoj situaciji", poručio je na kantonalni premijer Nijaz Hušić.

Načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović naveo je da nikome nije jasno zašto je izvršeno trostruko ubistvo.

"Od jutros pokušavamo da razumijemo kontekst ovog užasnog čina koji se desio u našem gradu. Ovo je izdvojen slučaj, većini nas još uvijek nije jasno zašto je osoba ubila troje svojih radnih kolega. Ne postoje riječi, niti opravdanja za ovakav čin. Vjerujemo da će MUP USK brzo zaključiti sva činjenična stanja. Nikada mi ne trebamo uzimati zakon u svoje ruke, i kada doživimo nepravdu moramo se oslanjati na pravosudne institucije", rekao je Hasanbegović.

Radnik Gimnazije pucao na članove komisije koji su ga suspendovali!?

Radnik Gimnazije pucao na članove komisije koji su ga suspendovali!?

Denis Osmankić, ministar nauke, obrazovanja, kulture i sporta USK obećao je svu potrebnu pomoć ožalošćenim porodicama, a Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova USK, poručio kako policija ima sve pod kontrolom.

"Danas je osvanuo crni dan za USK. Policija u Sanskom Mostu ranije nije imala gotovo nikakvih problema. Građani ne trebaju da budu uznemireni, policija će uraditi sve potrebno da zaštiti svakog čovjeka u Sanskom Mostu. Sve građane pozivamo na smirenost, policija drži sve pod kontrolom, više niko nema potrebe za strahom. Nećemo dopustiti da se u budućnosti ovako nešto desi", rekao je Habibija.

Amel Kozlica, direktor Uprave policije, ponovio je šta se tačno desilo.

Potresne scene ispred Gimnazije u Sanskom Mostu: Iz škole iznijeli tijela ubijenih

Potresne scene ispred Gimnazije u Sanskom Mostu: Iz škole iznijeli tijela ubijenih

"Danas se u prostorijama Gimnazije desilo trostruko ubistvo. Nakon toga je napadač pokušao samoubistvo, ali nije uspio, hospitalizovan je na UKC Srpske... U toku je uviđaj i kriminalističko istraživanje događaja koje će rasvijetliti motive", rekao je Kozlica.

U cilju istrage nije mogao iznijeti više detalja.

Kaže, da je u tim trenucima u školi bio i određeni broj učenika, s obzirom da su u toku i popravni ispiti.

Naknadno će biti odlučeno da li će nova školska godina početi na vrijeme ili će biti prolongirana.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.