Novi Sad

Pojavio se potresan snimak prijave požara: Molim vas, djeca su unutra

  • Izvor: B92
  • 23.08.2024. 13:53

Objavljen je potresan snimak razgovora kada su građani prijavili vatrogascima požar u novosadskom naselju Salajka u kojem su stradali roditelji sa svoje četvoro djece.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su novosadski vatrogasci-spasioci stigli za pet minuta na lice mjesta nakon dojave da je jutros izbio požar u naselju Salajka, te da su apsolutno netačni navodi da su vatrogasci stigli na lice mjesta sat vremena nakon dojave o požaru.

Automobil se zapalio nasred puta - VIDЕO

Automobil se zapalio nasred puta - VIDЕO

"Naložio sam da mi se dostavi potpuna informacija o tome i obaviješten sam da je pregledom sistema 192 i 193 ustanovljeno da je prva dojava o požaru uslijedila u 2.43 časova na broj 193, razgovor je trajao 52 sekunde i postoji snimak razgovora. Nakon minuta od završetka razgovora na kamerama na stanici je zabilježen izlazak dva vatrogasna kamiona sa devet vatrogasaca", izjavio je Dačić.

Na potresnom snimku koji traje 52 sekunde čuje se muškarac koji poziva vatrogasce i govori: "Gori kuća, djeca su unutra".

Pet minuta nakon dojave, u 2.47 časova gradska kamera zabilježila je prolazak vatrogasnih ekipa na 200 metara od lica mjesta.

Tuga: Ovo je porodica nastradala u požaru u Novom Sadu

Tuga: Ovo je porodica nastradala u požaru u Novom Sadu

Vatrogasci su stigli na mjesto događaja u 2.48 časova i ustanovili da je kuća površine oko 50 metara kvadratnih u plamenu.

Požar je lokalizovan u 2.53 časova.

Policija na broj 192 je obavještenje dobila od Sektora za vanredne situacije u 2.48 časova.

Devet vatrogasaca sa dva vozila iz Uprave za vanredne situacije Novi Sad su ugasili požar, a policija i javni tužilac su obavili uviđaj lica mjesta.

U ovom strašnom požaru smrtno je stradalo šest osoba, među kojima i četvoro djece, uzrasta od dve do sedam godina“, poručio je ministar Dačić i naglasio da u ovakvim situacijama prvenstveno treba pokazati empatiju i poštovanje prema stradalim žrtvama.

Brat žene nastradale u požaru bio u kući pored

Brat žene nastradale u požaru bio u kući pored

"U ovom požaru imamo šestoro stradalih, od toga četvoro male djece. Nemojte da se bavimo spekulacijama o navodnom neprofesionalnom postupanju vatrogasaca koji su, baš nasuprot tome, reagovali brzo i profesionalno, odmah po dojavi. Ovaj požar je sam po sebi užasna tragedija i cijela Srbija žali zbog tragične smrti ove porodice i ne treba da skrećemo temu sa njih, već da se ponašamo onako kako dolikuje ovoj situaciji", istakao je ministar Dačić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je najavio da će u Novom Sadu biti proglašen dan žalosti zbog tragedije koja se dogodila. Takođe on je napomenuo da će biti pružena pomoć članovima stradalih.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.