Tragedija u naselju Novi Borik

Poginula dva građevinska radnika

  • 03.08.2018. 19:05

Vijest o tragediji uzdrmala je Banjaluku. Dva građevinska radnika stradala su na gradilištu u naselju Novi Borik, potvrdila je policija. Kako nezvanično saznajemo jedan od poginulih radnika je bio vlasnik firme koja je angažovana kao izvođač radova. Prema nezvaničnim informacijama, radnici su pali sa trećeg sprata zgrade u izgradnji.

"U ulici Veljka Mlađenovića, grad Banja Luka, danas oko 11.00 časova, nakon pada sa zgrade u izgradnji, dva radnika preduzeća „Led projekt“ d.o.o. Banja Luka, inicijala Ž.K. rođen 1966. godine iz Čelinca i D.T. rođen 1961.godine iz Čelinca, smrtno su nastradala," saopšteno je iz Tužilaštva.

Dvije ekipe Hitne pomoći i vatrogasci izašli su na lice mjesta, ali radnicma nije bilo pomoći. Ljekari su nakon pregleda konstatovali smrt. Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Zorica Baroš i patolog Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Milan Srdić. Uviđaju je prisustvovao i inspektor zaštite na radu kako bi utvrdio da li su na gradilištu poštovane mjere bezbjednosti i zaštite na radu u skladu sa zakonom i da li je poslodavac sproveo sve preventivne mjere.   

Na mjestu nesreće smo zatekli 15-tak građevinskih radnika, međutim niko od njih nije želio da komentariše nesreću. Jednostavno su bili u šoku zbog svega što se desilo. Kratko su nam objasnili da su njihove kolege radile na trećem spratu i da su pričvršćivali oplate. 

Radnici pričaju i da su najvjerovatnije pukle daske skele po kojoj su hodali. Sa jednim od stradalih radnika na građevini je radio i sin. Dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kako bi se utvrdile sve okolnosti predmetnog događaja, a naložen je i spoljni pregled tijela smrtno nastradalih radnika koji će biti obavljen u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.