Судија одбио да му одузме дрва

Пензионер кажњен јер је превозио необиљежена дрва са свог имања

  • Извор: Црна-хроника.инфо
  • 17.06.2024. 21:16

66-годишњи пензионер из мјеста Бушетина код Питомаче проглашен је кривим и осуђен јер је трактором превозио кубик и по дрва које је нарезао на свом имању.

Случај је пријавила полиција због превоза необиљеженог дрвног шумског производа без отиска жига режијског чекића и без прописаног теретног листа (попратнице).

Полиција је пензионера зауставила док је превозио огрјевно дрво врсте багрем у количини од 1,5 просторних метара. Дрво му је одмах одузето, а судија га је казнио са 150 евра плус 15 евра прекршајних трошкова. Међутим, суд је одбио захтјев државног инспектората да му се дрва трајно одузму.

Цијена по сату бербе боровница 6 КМ

Цијена по сату бербе боровница 6 КМ

Према Закону о шумама, предмети и средства који су кориштени за почињење прекршаја требају бити одузети.

Али, судија је истакао како држава није претрпјела никакав губитак због необиљежених дрва и неисходоване попратнице, те да новчана казна сама по себи представља довољно одвраћајућу санкцију.

“С обзиром на то да је окривљенику већ изречена новчана казна за прекршај, суд сматра да је та санкција довољна за постизање одвраћајућег фактора и спрјечавање будућих прекршаја. Одузимање 1,50 кубика дрва било би неразмјерно и представља прекомјеран терет за њега” нагласио је судија.

Румуни провоцирали Украјинце

Румуни провоцирали Украјинце


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.