Sudija odbio da mu oduzme drva

Penzioner kažnjen jer je prevozio neobilježena drva sa svog imanja

  • Izvor: Crna-hronika.info
  • 17.06.2024. 21:16

66-godišnji penzioner iz mjesta Bušetina kod Pitomače proglašen je krivim i osuđen jer je traktorom prevozio kubik i po drva koje je narezao na svom imanju.

Slučaj je prijavila policija zbog prevoza neobilježenog drvnog šumskog proizvoda bez otiska žiga režijskog čekića i bez propisanog teretnog lista (popratnice).

Policija je penzionera zaustavila dok je prevozio ogrjevno drvo vrste bagrem u količini od 1,5 prostornih metara. Drvo mu je odmah oduzeto, a sudija ga je kaznio sa 150 evra plus 15 evra prekršajnih troškova. Međutim, sud je odbio zahtjev državnog inspektorata da mu se drva trajno oduzmu.

Cijena po satu berbe borovnica 6 KM

Cijena po satu berbe borovnica 6 KM

Prema Zakonu o šumama, predmeti i sredstva koji su korišteni za počinjenje prekršaja trebaju biti oduzeti.

Ali, sudija je istakao kako država nije pretrpjela nikakav gubitak zbog neobilježenih drva i neishodovane popratnice, te da novčana kazna sama po sebi predstavlja dovoljno odvraćajuću sankciju.

“S obzirom na to da je okrivljeniku već izrečena novčana kazna za prekršaj, sud smatra da je ta sankcija dovoljna za postizanje odvraćajućeg faktora i sprječavanje budućih prekršaja. Oduzimanje 1,50 kubika drva bilo bi nerazmjerno i predstavlja prekomjeran teret za njega” naglasio je sudija.

Rumuni provocirali Ukrajince

Rumuni provocirali Ukrajince


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.