Брат Војина Мијатовића

Познат узрок смрти Ђорђа Мијатовића: Дачић открио налазе обдукције

  • Извор: Агенције
  • 28.05.2024. 16:24

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић казао је да је обдукција Ђорђа Мијатовића, брата потпредсједника Владе ФБиХ Војина Мијатовића, показала да је умро од повреда главе.

"Пошто смо у међувремену дошли до снимака, мислим да је јасно да је послије туче у којој су учествовали, он био толико повријеђен да је од тих посљедица преминуо у Ургентном центру. И управо због тога ће ова два малољетна лица, они су главни осумњичени, бити предати даље тужилаштву и другим државним органима како би се процесуирали за најтежа кривична дјела", рекао је Дачић.

Он је похвалио припаднике полиције који су радили на том случају, јер је, како је рекао, то био изузетно компликован случај у којем није било свједока и морало се веома пажљиво прићи свему томе.

"Ми смо заплијенили неколико снимака са околних камера који су на другим неким објектима, пошто нема директног снимка конкретно тог терена. Али је са свих тих камера било могуће, уз доста пажње, зато што је ријеч о малољетним особама, идентификовати лица. Тако да, што се тиче полиције, свима треба да буде јасно да нико неће моћи да избјегне хапшење", поручио је Дачић.

Он је такође опоменуо медије да воде рачуна да је ријеч о малољетним особама и да по законодавству Србије постоји њихова заштита.

Раније данас Дачић је изјавио да је полиција идентификовала оба нападача на Ђорђа Мијатовића. Један је ухапшен, а други се касније предао. У питању су малољетници Ф. Б. (16) и Н.З. (17).

Пратите нас и путем Вибера