Основни суд

Осумњиченом за рањавање полицајца у Брчком одређен притвор

  • Извор: Агенције
  • 08.06.2024. 17:12

Основни суд Брчко дистрикта одредио је једномјесечни притвор лицу С.М. (33), осумњиченом да је прије два дана покушао да убије полицијског службеника Ј.Т. испред једног брчанског угоститељског објекта.

Из брчанског Тужилаштва је саопштено да је притвор одређен усљед опасности да би осумњичени могао да понови или доврши кривично дјело за које се може изрећи казна затвора три године или тежа казна.

"Тужилаштво и Полиција Брчко дистрикта интензивно спроводе истрагу због сумње да је С.М. 6. јуна око 2.30 часова ујутро у Улици Мостарска, испред угоститељског објекта Белведере, пуцањем из пиштоља покушао лишити живота Ј.Т.", наводи се у саопштењу.

Ухапшен мушкарац који је ранио полицајца у Брчком

Ухапшен мушкарац који је ранио полицајца у Брчком

У наредби о спровођењу истраге се наводи да су њих двојица дан раније у вечерњим часовима заједно сједили у том објекту, а потом се одвезли на царински терминал гдје су пред пријатељем Е.Т. започели вербални сукоб.

Након тога, Е.Т. је осумњиченог повезао до угоститељског објекта "Белведере", док их је оштећени пратио и сустигао на паркингу, те се вербални сукоб наставио.

Осумњичени је затим, док је Ј.Т. био у аутомобилу, узео пиштољ из свог возила, те свјестан да га може лишити живота из непосредне близине испалио седам хитаца према полицијском службенику и погодио га у лијеву надлактицу, нанијевши му тешку повреду.

Удес код Бијељине, учествовали шлепер и два аута

Удес код Бијељине, учествовали шлепер и два аута

Осумњичени је такође, на више мјеста оштетио возило у коме се налазио Ј.Т, након чега се с трећим лицем одвезао с лица мјеста.

Осумњичени је убрзо лоциран и ухапшен.

"Тужилаштво и Полиција настављају истрагу усмјерену на доказивање кривичног дјела убиства, у покушају и кривичног дјела неовлаштене употребе ватреног оружја", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера