Osnovni sud

Osumnjičenom za ranjavanje policajca u Brčkom određen pritvor

  • Izvor: Agencije
  • 08.06.2024. 17:12

Osnovni sud Brčko distrikta odredio je jednomjesečni pritvor licu S.M. (33), osumnjičenom da je prije dva dana pokušao da ubije policijskog službenika J.T. ispred jednog brčanskog ugostiteljskog objekta.

Iz brčanskog Tužilaštva je saopšteno da je pritvor određen usljed opasnosti da bi osumnjičeni mogao da ponovi ili dovrši krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

"Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta intenzivno sprovode istragu zbog sumnje da je S.M. 6. juna oko 2.30 časova ujutro u Ulici Mostarska, ispred ugostiteljskog objekta Belvedere, pucanjem iz pištolja pokušao lišiti života J.T.", navodi se u saopštenju.

Uhapšen muškarac koji je ranio policajca u Brčkom

Uhapšen muškarac koji je ranio policajca u Brčkom

U naredbi o sprovođenju istrage se navodi da su njih dvojica dan ranije u večernjim časovima zajedno sjedili u tom objektu, a potom se odvezli na carinski terminal gdje su pred prijateljem Е.T. započeli verbalni sukob.

Nakon toga, Е.T. je osumnjičenog povezao do ugostiteljskog objekta "Belvedere", dok ih je oštećeni pratio i sustigao na parkingu, te se verbalni sukob nastavio.

Osumnjičeni je zatim, dok je J.T. bio u automobilu, uzeo pištolj iz svog vozila, te svjestan da ga može lišiti života iz neposredne blizine ispalio sedam hitaca prema policijskom službeniku i pogodio ga u lijevu nadlakticu, nanijevši mu tešku povredu.

Udes kod Bijeljine, učestvovali šleper i dva auta

Udes kod Bijeljine, učestvovali šleper i dva auta

Osumnjičeni je takođe, na više mjesta oštetio vozilo u kome se nalazio J.T, nakon čega se s trećim licem odvezao s lica mjesta.

Osumnjičeni je ubrzo lociran i uhapšen.

"Tužilaštvo i Policija nastavljaju istragu usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela ubistva, u pokušaju i krivičnog djela neovlaštene upotrebe vatrenog oružja", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.