Београд

Окончана истрага у случају нестанка Данке Илић, ево шта сада слиједи

  • Извор: Телеграф
  • 12.09.2024. 10:22

Посљедњи резултати вјештачења надзорних камера из Бањског Поља и Бора у вези са убиством двогодишње дјевојчице Данке Илић пристигли су у Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Анализа снимака са надзорних камера је наложена како би се у потпуности комплетирала истрага нестанка и убиства дјевојчице, за које су осумњичени Дејан Драгијевић из села Злот и Срђан Јанковић из села Лука.

Међу снимцима са камера који су вјештачени били су снимци двије камере из Бањског Поља у близини куће испред које је дјевојчица посљедњи пут виђена, као и камера на чачанским солитерима у Бору, гдје живи породица дјевојчице.

Снимци са камера, према првим информацијама, нису донијели нова сазнања, већ су само потврдили оно што је већ било познато, с обзиром на то да се на њима види тренутак када Ивана Илић са кћерком Данком и сином излази из стана и улази у аутомобил како би са дјецом отишла у Бањско Поље, а њено кретање забиљежиле су и камере у самом Бањском Пољу. Друга возила која су снимљена нису доведена у везу са нестанком дјетета.

Станивуковић дијели ђедовину: Нема градске земље коју може да подијели

Станивуковић дијели ђедовину: Нема градске земље коју може да подијели

Такође, вријеме изласка из зграде, забиљежено на камерама, у потпуности се поклапа са оним које је навела мајка дјевојчице када је говорила о томе када је са дјецом изашла из зграде и упутила се ка Бањском пољу. Види се и да, као што је рекла, са њом и дјецом нико није кренуо и да околно није било сумњивих људи.

Анализиран је и вештачен и ГПС уређај службеног возила ЈКП "Водовод" из Бора, које су користили двојица осумњичених. То вјештачење потврдило је да су они кобног дана, у вријеме нестанка дјевојчице, боравили испред старе куће у којој се она играла са братом, а забиљежен је и тренутак када су се зауставили на депонији на Старобањском путу.

Орбан: Сврсисходан састанак са Додиком, умјесто санкција вјерујемо у дијалог

Орбан: Сврсисходан састанак са Додиком, умјесто санкција вјерујемо у дијалог

Ипак, у данима након нестанка дјетета, та депонија детаљно је очишћена, као и неколико мањих, смеће је уклоњено, а багери су прекопали земљу. Међутим, тијело дјетета, које би било главни доказ убиства, тамо није пронађено.

Иако је возило у ком су били осумњичени било у Бањском Пољу, а потом и на депонији, вјештачење је показало да у њему нема ДНК трагова дјевојчице. Капи крви које су пронађене нису њене.

И док наизглед дјелује да доказа нема, с обзиром на то да тијело дјевојчице није пронађено, а да су двојица осумњичених више пута мијењала исказ да би, напослијетку, од признања које су дали у полицији, дошли до негирања кривичног дјела у тужилаштву, из Вишег јавног тужилаштва у Зајечару су за "Телеграф.рс" рекли да настоје да подигну оптужницу прије него што осумњиченима истекне шест мјесеци притвора, што би се догодило у првој недјељи октобра.

Слободан Радинковић биће нови директор СИПА

Слободан Радинковић биће нови директор СИПА

"Тужилаштво ће свакако да настоји да подигне оптужницу прије него што истекне шест мјесеци притвора осумњиченима Дејану Драгијевићу и Срђану Јанковићу. Тачно је да по истеку шест мјесеци притвора, уколико не буде подигнута оптужница, осумњичени морају да буду пуштени на слободу", рекли су за "Телеграф.рс" из Вишег јавног тужилаштва у Зајечару.

Како су објаснили, и након што осумњичени буду пуштени из притвора, истрага може да се настави и оптужница може да буде накнадно подигнута, а у том случају осумњиченима може поново да буде одређен притвор, уколико за то постоје разлози.

"По подизању оптужнице, суд може исту да врати тужиоцу да исправи недостатке уколико они постоје. Осим тога, уколико суд утврди да је потребно боље разјашњење стања ствари да би се испитала основаност оптужнице, може да нареди да се истрага допуни, односно да се прикупе одређени докази. Такође, суд може рјешењем да обустави поступак уколико сматра да нема довољно доказа за оправдану сумњу да су окривљени учинили дело које је предмет оптужбе, а на то рјешење тужилаштво има право жалбе", додли су из Тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?