Конкурс

Слободан Радинковић биће нови директор СИПА

Слободан Радинковић, начелник ПУ Добој, предложен је за новог директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА).

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић рекао је за АТВ да је Савјету министара доставио свој приједлог са именом Слободана Радинковића.

”Предложио сам да се Слободан Радинковић именује за директора СИПА на мандат од четири године. Очекујем да ће његово именовање бити на дневном реду сједнице Савјета министара БиХ која је заказана за понедјељак 16. септембра”, рекао је Нешић.

На ранг листи коју је, након интервјуа са седам кандидата, сачинио Независни одбор Радинковић је био трећепласиран са 66,42 бода. Највише бодова имао је актуелни директора СИПА Дарко Ћулум 68,75, док се на другом мјесту налазио актуелни начелник Финансијско-обавјештајног одјељења СИПА Љубиша Пандуревић са 67,85 бодова.

”Радинковић се налазио на листи успјешних кандидата, а закон даје право министру да одабере једног од њих и ја сам то своје право искористио. Радио сам у МУП-у Српске и Радинковића познајем из тог периода. Све информације које сам о њему добио указују да је у претходном периоду квалитетно обављао све послове и задатке који су пред њега били стављени”, рекао је Нешић

Очекује се да ће Радинковићево именовање бити потврђено за директора СИПА на наредној сједници Савјета министара БиХ која је заказана за понедјељак 16. септембра.

Станивуковић дијели ђедовину: Нема градске земље коју може да подијели

Станивуковић дијели ђедовину: Нема градске земље коју може да подијели

Слободан Радинковић, рођен је 1975. године у Бањалуци, гдје је завршио основну и средњу школу унутрашњих послова. Вишу школу унутрашњих послова завршио је 1998. године у Бањалуци, а затим Високу школу унутрашњих послова, гдје је стекао звање дипломирани правник унутрашњих послова. Ожењен је и отац је двоје дјеце.

У МУП-у Републике Српске запослени је од 1995. године, гдје је радио као полицајац у ПС Центар у Бањалуци, гдје је био и шеф смјене, помоћник командира и замјеник командира. Био је командир ПС Обилићево и ПС Лазарево, замјеник начелника Центра јавне безбједности Бањалука и замјеник начелника Управе за обезбјеђење личности и објеката МУП-а Републике Српске.

Дужност начелника ПУ Добој обавља од 25. јануара 2019. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

    ''По свијету са Робертом Дацешином