У Куршумлији

Одређен притвор осумњиченима за пад рингишпила: Пријети им више од пет година затвора

  • Извор: Телеграф
  • 09.05.2024. 18:28

З. Љ. (36) из Књажевца и Ј. Н. (66) из Врњачке Бање који су ухапшени након што се срушио рингишпил на вашару у Куршумлији, саслушани су у тужилаштву. Њима је одређен притвор до 30 дана.

Како је наведено у саопштењу Основног јавног тужилаштва у Куршумлији, они су ухапшени и саслушани због сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дело тешка дјела против опште сигурности, када је 8. маја око 13 сати на паркинг простору ЈПКД "Топлица", на мјесту на ком је био присутан велики број људи, дошло до руђења конструкције рингишпила и повређивања 13 особа од којих је једна дјевојчица добила тешке тјелесне повреде опасне по живот.

Након саслушања, тужилаштво је судији за претходни поступак Основног суда у Куршумлији предложило да се осумњиченима З. Љ и Ј. Н. одреди притвор, из разлога јер постоје околности које указују да ће исти ометати поступак утицањем на свједоке и саучеснике, и из разлога јер је за кривично дјело које им се ставља на терет прописана казна затвора тежа од пет година, а начин извршења и тежина последице кривичног дјела су довели до узнемирења јавности која може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Свједоци урушавања рингишпила: Чули су се јауци...

Свједоци урушавања рингишпила: Чули су се јауци...

Суд је донио одлуку о томе да двојици ухапшених буде одређен притвор до 30 дана.

Осумњиченом З. Љ. се ставља на терет да је без прописаних мјера за безбједност и здравља на раду пустио у употребу рингишпил и продајом карата омогућио коришћење истог од стране 13 лица, која су у току вожње, приликом пуцања главне цијеви и рушења конструкције рингишпила пала на бетон и задобили телесне повреде, док је осумњичени Ј. Н, као закупац плаца, омогућио постављање и коришћење предметног рингишпила иако је знао да исти не задовољава прописане мјере за безбједност и здравље људи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада