Београд

Објављена посљедња порука Уроша Блажића ријалити учеснику прије масакра

  • Извор: Курир
  • 22.08.2024. 10:04

Масовни убица из Младеновца Урош Блажић јуче је први пут изнио своју одбрану, с јасном намјером да покуша да оправда незапамћено зло 4. маја 2023. године.

Он је заправо покушао да објасни да је био испровоциран и изазван, послије чега је узео оружје и почео масовно да убија по селима Дудбона и Мало Орашје, у околини Младеновца и Смедерева.

Пуцајући из аутоматске пушке, монструм је убио деветоро људи и теже и лакше ранио још 12 младих особа.

Те вечери он се на воцапу дописивао са ријалити учесником Виктором Ђорђевићем, који се раније звао Никола Ђорђевић. Он је, подсјетимо био и у вези са пјевачицом Сањом Вучић.

Лоповима ништа није свето: Бањалучанин осумњичен за крађу у цркви

Лоповима ништа није свето: Бањалучанин осумњичен за крађу у цркви

Виктор Ђорђевић је, кобне вечери 4. маја 2023. у 22.14 сати од Блажића добио поруку: "Изгорио сам, сједам у кола да правим масакр".

Само шест минута касније Блажић је већ повукао ороз и убио прву од 9 жртава у Дубони.

Ђорђевић је, у свом исказу у тужилаштву, како је пренио "Курир", који је дао послије злочина, рекао да је Блажић тог дана спремао славу.

"Он је био код својих родитеља и звао ме је да дођем, а ја сам му рекао да због пута у Беч нећу моћи да дођем на славу. У једној Воцап групи, у којој је било нас петоро-шесторо, написао сам: 'Одох ја', на шта је једна дјевојка написала: 'Шта ћеш сада када оде твој сенсеи?'. На тај начин је провоцирала Уроша, мислећи шта ће сад без мене, 'свог учитеља'", рекао је, наводно, Ђорђевић.

Тада је, према његовом исказу, дошло до свађе, а Урош је по његовом савјету напустио групу. Ђорђевић је рекао и да се током цијелог дана и вечери чуо са Блажићем, преноси "Курир".

Покушала да скочи са моста, таксиста је зграбио за косу и спасио

Покушала да скочи са моста, таксиста је зграбио за косу и спасио

"Рекао сам му да не улази у расправу са том дјевојком, а он ми је рекао: 'Добро, добро'. У 21.30 сат написао сам Урошу: 'Не пиши никоме', а он ми је одговорио: 'Сједам у кола, а убрзо затим идем да правим масакр'.

Потом сам му послао: 'Ћути к***ј, брзине мијењај!'. Након овога Урош ми је у 22.14 сати написао: 'Изгорио сам'. Нисам га схватио озбиљно, ни на крај памети ми није било да он може да урадити тако нешто", испричао је бивши дечко пјевачице.

У току вечери, Ђорђевића је, према оптужници, позвао пријатељ из Параћина и рекао да је ситуација с Урошем непријатна и да мора да се ријеши.

"Како би смирио ситуацију позвао сам ту дјевојку и рекао да ће се Урош извинити, а она ми је рекла: 'Да ће се он извињавати из Ургентног центра'. Послије пола сата или сат, пријатељ из Параћина ми је послао вијести са интернета да се десила пуцњава у Дубони и питао да ли је то Урош урадио. Позвао сам Уроша, али ми се није јављао", испричао је Ђорђевић.

Иначе, дјевојка која је била у преписци са Ђорђевићем и Блажићем је А.Т. из Крушевца, која је такође била саслушавана у истрази.

Огласило се Министарство о масакру у Гимназији: Више нико није исти

Огласило се Министарство о масакру у Гимназији: Више нико није исти

"Уроша сам видјела два дана прије масакра, а чули смо се неколико сати прије него што је побио те људе, тачније посвађали смо се на Воцап групи која је направљена у априлу те године. У тој групи било је нас петоро. Свађа између Уроша и мене догодила се када сам га на тој групи питала зашто ме је отпратио са Инстаграма", рекла је она на саслушању и додала да је окривљени био тих и миран дечко.

А. Т. је на саслушању истакла да сматра да је та преписка била обична свађа, за њу безначајна и да је то био први пут да се се Урош и она посвађали.

"Те ноћи сам стекла утисак као да је хтио са свима из групе да се посвађа. Урош се по први пут понашао као да је нека друга особа у питању. Вријеђао ме је речима да сам клошарка и фукса и нисам могла да га препознам", испричала је дјевојка из Крушевца и додала:

"Када сам Урошу написала: 'И ти поведи рачуна да у сљедећем животу будеш стварно мафијаш, а не потрчко!', мислила сам на то, што је стално говорио о Кристијану Голубовићу, дивио му се. Иначе, када сам му рекла да је потрчко мислила сам дословно, јер је слушао све што му је Никола причао. Урош је често причао о филму 'Јужни ветар', тако да сам стекла утисак да он воли криминал".

АТВ открива нове детаље о нападачу из Невесиња: Ликвидиран са 33 хица

АТВ открива нове детаље о нападачу из Невесиња: Ликвидиран са 33 хица

Крушевљанка је додала и ово:

"Урош је прије него што је напустио групу написао: ''Без потенцирања ко је мушкарац, а ко није!'. Претходно је било ријечи о томе да ли је Урош хомосексуалац, али нико од нас из групе није мислио да је он таква особа".

Виктор Ђорђевић, који се раније звао Никола, рекао је на саслушању послије масакра, да је упознао Блажића у јуну 2022. године на љетовању у Херцег Новом.

"Нашли смо се у заједничком друштву и провели смо два-три дана заједно. Дјеловало ми је да је момак на мјесту. Причали смо о пољопривреди, нормалном животу, а испричао ми је и неке ствари о својој породици", рекао је Ђорђевић и додао да је до сљедећег њиховог сусрета дошло послије нешто мање од мјесец дана, када је дошао у посјету код Блажића.

"Убрзо смо почели интензивније да се дружимо. Урош је долазио често у Београд, а ја сам му омогућио и да спава код моје бабе у стану у Вишњичкој бањи. Замолио ме је да му преко зиме нађем посао, јер тада нема посла око пољопривреде. Тада сам му нашао посао у грађевини, радио је унутрашње радове у становима у Њемачкој. Три мјесеца је био у иностранству, свакодневно смо се чули".

Кија Коцкар открила које је најчудније мјесто на којем је водила љубав

Кија Коцкар открила које је најчудније мјесто на којем је водила љубав

Ђорђевић је објаснио да је Блажић у Њемачкој радио "на црно" због чега је морао да се врати у Србију.

"Никада ми се није жалио ни на посао ни на родитеље", рекао је Ђорђевић који је иначе, на почетку саслушања у тужилаштву навео "да је промијенио свој идентитет, јер му се више свиђа ново име Виктор".

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.