Ухапшен је

Ножем убио пса пред власником

  • Извор: Блиц
  • 26.08.2024. 16:21

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су М. С. (50) из овог града због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело убијање и злостављање животиња.

Он се сумњичи да је ножем усмртио комшијиног јазавичара.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

 „Покушај спасавања неуспјешан, пас је био крвав, и већ повријеђен када сам стигао. Комшија је ножем или маказама задао смртоносне ударце у врат мог пса пред мојим очима“, рекао је Д.М.

Он је одмах позвао полицију и превезао пса у кола, али је животиња нажалост већ била мртва. Д.М. је изразио огорчење и позвао правосудне органе да предузму озбиљне мјере против починиоца, који је раније пријављиван за пријетње и насиље.

Комшије тврде да је починилац раније био пријављиван за пријетње и да је полиција већ интервенисала због његовог понашања. Постоји сумња да је претходно убијао напуштене псе и мачке које би залутале у његову близину. Према Кривичном законику Републике Србије, за убиство животиње предвиђена је новчана казна или затвор до две године, али многи сматрају да би казне требале да буду строже како би овакви и слични случајеви злостављања и убијања животиња били спријечени, пише Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?