Uhapšen je

Nožem ubio psa pred vlasnikom

  • Izvor: Blic
  • 26.08.2024. 16:21

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su M. S. (50) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubijanje i zlostavljanje životinja.

On se sumnjiči da je nožem usmrtio komšijinog jazavičara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

 „Pokušaj spasavanja neuspješan, pas je bio krvav, i već povrijeđen kada sam stigao. Komšija je nožem ili makazama zadao smrtonosne udarce u vrat mog psa pred mojim očima“, rekao je D.M.

On je odmah pozvao policiju i prevezao psa u kola, ali je životinja nažalost već bila mrtva. D.M. je izrazio ogorčenje i pozvao pravosudne organe da preduzmu ozbiljne mjere protiv počinioca, koji je ranije prijavljivan za prijetnje i nasilje.

Komšije tvrde da je počinilac ranije bio prijavljivan za prijetnje i da je policija već intervenisala zbog njegovog ponašanja. Postoji sumnja da je prethodno ubijao napuštene pse i mačke koje bi zalutale u njegovu blizinu. Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, za ubistvo životinje predviđena je novčana kazna ili zatvor do dve godine, ali mnogi smatraju da bi kazne trebale da budu strože kako bi ovakvi i slični slučajevi zlostavljanja i ubijanja životinja bili spriječeni, piše Blic.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?