ЖРС

Нова несрећа: Аутомобил подлетио под локомотиву!

  • 18.05.2024. 15:53

На излазу из Модриће данас је дошло до несреће када је локомотива Жељезница Републике Српске налетјела на путнички аутомобил на прелазу. Како наводе из ЖРС, повријеђених није било.

"Данас у 12 часова и 25 минута на прузи Шамац – Добој, на путном прелазу на излазу из општине Модрича, десио се ванредни догађај, када је путнички аутомобил који се у том моменту налазио на путном прелазу, подлетио под локомотиву Жељезница Републике Српске. Машиновођа је увидјевши возило на путном прелазу поступио по прописима, давао звучне сигнале упозорења и приступио кочењу, али се нажалост удес није могао избјећи", наводе из ЖРС.

На лице мјеста по пријави ванредног догађаја, поред службе Хитне помоћи изашли су и припадници Министарства унутрашњих послова РС, као и Комисија за ванредне догађаје Жељезница Републике Српске.

Увиђај је и даље у току а повређених у ванредном догађају нема.

"Путни прелаз у Модричи осигуран је саобраћајним знаковима на путу и троуглом прегледности. Жељезнице Републике Српске поново апелују на све учеснике у саобраћају, да вожњу прилагоде условима пута и времена, обавезно се зауставе испред путног прелаза поштујући саобраћајну сигнализацију, јер ће се само на тај начин избјећи и смањити незгоде и удеси, који могу имати трагичне посљедице" наводе из ЖРС.

(Фото: Жељезнице Републике Српске А.Д. Добој)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: