ŽRS

Nova nesreća: Automobil podletio pod lokomotivu!

  • 18.05.2024. 15:53

Na izlazu iz Modriće danas je došlo do nesreće kada je lokomotiva Željeznica Republike Srpske naletjela na putnički automobil na prelazu. Kako navode iz ŽRS, povrijeđenih nije bilo.

"Danas u 12 časova i 25 minuta na pruzi Šamac – Doboj, na putnom prelazu na izlazu iz opštine Modriča, desio se vanredni događaj, kada je putnički automobil koji se u tom momentu nalazio na putnom prelazu, podletio pod lokomotivu Željeznica Republike Srpske. Mašinovođa je uvidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost udes nije mogao izbjeći", navode iz ŽRS.

Na lice mjesta po prijavi vanrednog događaja, pored službe Hitne pomoći izašli su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kao i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske.

Uviđaj je i dalje u toku a povređenih u vanrednom događaju nema.

"Putni prelaz u Modriči osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti. Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbjeći i smanjiti nezgode i udesi, koji mogu imati tragične posljedice" navode iz ŽRS.

(Foto: Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: