Драгијевић однио тајну у гроб

"Њему се барем зна гдје је гроб, а јадном дјетету.." Гдје је тијело Данке Илић?

  • Извор: Курир
  • 12.04.2024. 07:19

Далибор Драгијевић (40), брат Дејана Драгијевића (50) који је осумњичен за убиство девојчице Данке Илић (2) у Бањском пољу, сахрањен је јуче у селу Злот код Бора, а на вјечни починак испратила га је мајка Светлана и свега неколико рођака. Сахрани нису присуствовали Далиборови отац Радослав и брат Дејан будући да се налазе у притвору. Њихов захтјев да им се допусти одлазак на сахрану је одбијен, али се међу вијенцима појавио један на којем је писало: "Посљедњи поздрав Далибору од оца Радослава и брата Дејана".

На Далиборову сахрану нису дошле ни комшије породице Драгијевић и остали мјештани Злота који су претходних дана најављивали такву могућност "ако су Драгијевићи урадили оно за шта их сумњиче".

- Људи нису сигурни шта се догодило. Ја могу само да кажем да, ако су то урадили, они су стварно монструми који заслужују да их објесе, али ако нису, онда нека им је Бог у помоћи. Када је Дејану преминуо брат, нисам отишла да изјавим саучешће јер ако је то истина, онда не желим ништа да њима. Много ми је жао, сва се најежим кад се сјетим дјетета... Далибору ће се бар знати гроб, а оном јадном дјетету, ако га не нађу, родитељи неће имати гдје ни свећу да запале - казала је једна од комшиница породице Драгијевић.

Умрлице по селу

Иначе, непосредно прије сахране полиција је, у потрази за Данкиним тијелом, блокирала и претраживала гробље, али и имања око породичне куће Драгијевића. Послије сахране настављена је интензивна потрага, а полиција је саопштила да наставља рад на терену.

Нова жаришта афричке куге свиња пробудила стари страх фармера

Нова жаришта афричке куге свиња пробудила стари страх фармера

- Претражене су све тачке које су осумњичени досад помињали као мјеста гдје су оставили Данкино тијело, али претрага је и даље безуспјешна - наводи извор Курира.

Дејанов брат Далибор је, да подсјетимо, ухапшен у суботу 6. априла заједно с њиховим оцем Радославом због сумње да је помогао брату да се ријеши Данкиног тијела и премјести га на засад непознату локацију. У ноћи између суботе и недеље Далибору је изненада позлило и он је преминуо у борској полицији у ноћи између суботе и недјеље од, како је саопштено из МУП Србије, посљедица срчаног удара.

- Далибор Драгијевић је послије хапшења признао полицајцима да је помагао у сакривању тијела мале Данке. Он је у суботу водио полицајце на више од 20 локација, али све то није дало никакве резултате и тијело дјевојчице и даље није нађено и Далибор је тајну однио са собом у гроб - каже извор Курира.

Аустријанац новац од социјалне помоћи трошио на живот у БиХ

Аустријанац новац од социјалне помоћи трошио на живот у БиХ

На умрлицама које су облијепљене јуче по селу наводе се имена троје ожалошћених. "Са дубоким болом у срцу јављамо да је наш драги, никад прежаљени, Драгијевић Далибор преминуо 7. априла", пише се на умрлици, а као ожалошћени су потписани мајка Светлана, отац Радослав, брат Дејан и остала родбина и пријатељи.

Колона ожалошћених је ишла полако, а застали су само накратко испред породичне куће Драгијевића.

- Ожалошћени су на гробље дошли са 12 возила, заједно с мајком Светланом. Покојни Далибор је довезен у ковчегу поред ког је мајка сједила са свијећом у рукама, црном марамом на глави и сузама у очима - каже извор Курира.

Премјештено тијело

Данки Илић се, да подсјетимо, сваки траг изгубио 26. марта у мјесту Бањско поље код Бора гдје је дошла с мајком Иваном Илић и годину дана старијим братом. Дјевојчица је, како се сумња, ишетала из дворишта док је мајка отишла до аутомобила и тад је кренула агонија. Дејан Драгијевић и његов колега из ЈКП "Водовод" из Бора Срђан Јанковић (50) из села Лука ухапшени су 4. априла због сумње да су починили злочин.

Зашто опозиција не смије да гласа за Изборни закон?

Зашто опозиција не смије да гласа за Изборни закон?

Према ријечима осумњичених, они су Данку ударили службеним возилом марке "фијат панда", а осумњичени Драгијевић је на саслушању признао да је дијете задавио голим рукама кад се освијестила. Тијело су потом бацили на депонију на Старобањском путу, али је оно премјештено два дана послије убиства и засад се још не зна гдје се оно налази.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера