Свједочио у суду

Нови детаљи исказа дјечака из ''Рибникара'': ''Ученици седмог разреда су ми били мета''

  • Извор: Телеграф
  • 10.10.2024. 17:59

Коста К. (14), дјечак осумњичен за масакр у "Рибникару" прије два дана причао је у Специјалном суду, односно, пристао је да свједочи, и том приликом изнио је стравичне детаље свог злочиначког плана и на крају - масовног убиства.

Он је описао како је дошао до ранца са оружјем. Навео је да је 24. априла прошле године нашао ранац, а да је седам дана касније, односно, 1. маја, узео пиштоље и муницију.

"Знао сам како изгледа очев ранац са оружјем, јер га је носио у стрељану када је водио и мене да вјежбам. Требало ми је око 30 минута да пронађем ранац. Био је у орману, а у њему кутија са шифром. Када сам је отворио, видио сам два пиштоља, 'збројевку' и 'ругер'. У другој кутији у ранцу била је муниција. Тада је био 24. април. Седам дана сам смишљао план и чекао да поново останем сам код куће да бих узео оружје. 1. маја сам поново остао сам. Мајицом сам покрио камеру у стану и узео пиштоље и муницију. Сакрио сам све у своју фиоку у соби и чекао. Нико није примијетио да нема пиштоља. Потом сам 3. маја намјерно каснио у школу са спакованим оружјем у свој ранац. Шаржери су већ били у пиштољима, 'збројевка' је била репетирана и метак је већ био у цијеви. Ја сам понио 92 метка и шест оквира. Хтио сам да почнем да убијам у мом одјељењу, али су ми генерално ученици седмог разреда били ипак мета, јер су ме они кињили. Прво сам убио чувара јер сам у њему видио пријетњу“, наводи Коста у исказу.

Да ли је стигло вријеме за јакне: Прогноза за наредне двије седмице

Да ли је стигло вријеме за јакне: Прогноза за наредне двије седмице

Навео је и да га је отац водио често у стрељану, као и то да га је стално хвалио јер добро пуца.

"Отац ме је водио у стрељану и био је поносан на мене што сам добро гађао. Гађао сам и силуете и био сам веома прецизан. Правио сам кругове око центра. Мене је занимало оружје, мог оца такође. Мислим да ме је водио у стрељану да би се зближио са мном. Не знам. Али ме је фотографисао и хвалио због тога колико сам био добар у томе. Са друге стране, мајка је викала сваки пут када нешто нисам урадио добро, а отац ми је једном, сјећам се, рекао да сам психопата“, рекао је К.К., преноси Телеграф.рс.

Познати тачни узроци смрти мајке и кћерке из БиХ

Познати тачни узроци смрти мајке и кћерке из БиХ

Коста К. није завршио своје свједочење пред судом и оно ће бити настављено 17. октобра. Сви учесници у поступку - суд, тужилаштво, адвокати, његови родитељи, али и родитељи убијене дјеце, имају законско право да му постављају питања на која мора да да одговоре јер је пристао да свједочи.

Он је у суду свједочио дуже од три сата.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.