Акција ”Кингс”

Миловићу и Баги одређен притвор, Галић и даље недоступан

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор помоћнику командира Јединице Граничне полиције БиХ у Требињу Благоју Миловићу и Ивици Баги осумњиченима за организовани криминал и недозвољену трговину акцизном робом.

Обојица су ухапшена у акцији ”Кингс” коју су спровели Тужилаштво БиХ и МУП Републике Српске у сарадњи са Европолом. Акцијом је обухваћен и замјеник директора СИПА Зоран Галић, који је на дан акције побјегао у Хрватску.

”По рјешењу суда притвор може трајати до 8. августа или нове одлуке суда. Притвор је одређен због опасности од бјекства осумњичених, те бојазни да ће боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке и скривањем доказа”, наводе у Суду БиХ.

Замјеник директора СИПА побјегао у Хрватску када је сазнао да му се спрема хапшење

Замјеник директора СИПА побјегао у Хрватску када је сазнао да му се спрема хапшење

Додају да се осумњиченима на терет ставља да су починили кривична дјела организовани криминал, недозвољен промет акцизних производа,  кријумчарење, давање дара и других облика користи, злоупотреба положаја или овлашћења и повреда тајности поступка.

Подсјетимо из Тужилаштва БиХ је саопштено да је замјеник директора СИПА и некадашњи директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић побјегао у Хрватску након што је сазнао да му се спрема хапшење.

МУП Српске саопштио детаље акције ”Кингс” у којој је учествовао и Европол

МУП Српске саопштио детаље акције ”Кингс” у којој је учествовао и Европол

”Након добијених информација Галић је 8. јула у поподневним часовима илегално прешао границу БиХ и побјегао у Хрватску гдје се и сада налази. Тужилаштво БиХ ће заједно са домаћим институцијама и међународним партнерима, спровести истрагу како би идентификовало и у складу са законом процесуирало наведено лице”, саопштило је Тужилаштво БиХ.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.