Akcija ”Kings”

Miloviću i Bagi određen pritvor, Galić i dalje nedostupan

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor pomoćniku komandira Jedinice Granične policije BiH u Trebinju Blagoju Miloviću i Ivici Bagi osumnjičenima za organizovani kriminal i nedozvoljenu trgovinu akciznom robom.

Obojica su uhapšena u akciji ”Kings” koju su sproveli Tužilaštvo BiH i MUP Republike Srpske u saradnji sa Еvropolom. Akcijom je obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA Zoran Galić, koji je na dan akcije pobjegao u Hrvatsku.

”Po rješenju suda pritvor može trajati do 8. avgusta ili nove odluke suda. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i skrivanjem dokaza”, navode u Sudu BiH.

Zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku kada je saznao da mu se sprema hapšenje

Zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku kada je saznao da mu se sprema hapšenje

Dodaju da se osumnjičenima na teret stavlja da su počinili krivična djela organizovani kriminal, nedozvoljen promet akciznih proizvoda,  krijumčarenje, davanje dara i drugih oblika koristi, zloupotreba položaja ili ovlašćenja i povreda tajnosti postupka.

Podsjetimo iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je zamjenik direktora SIPA i nekadašnji direktor Granične policije BiH Zoran Galić pobjegao u Hrvatsku nakon što je saznao da mu se sprema hapšenje.

MUP Srpske saopštio detalje akcije ”Kings” u kojoj je učestvovao i Еvropol

MUP Srpske saopštio detalje akcije ”Kings” u kojoj je učestvovao i Еvropol

”Nakon dobijenih informacija Galić je 8. jula u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i sada nalazi. Tužilaštvo BiH će zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identifikovalo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedeno lice”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.