Тужилаштво БиХ

Замјеник директора СИПА побјегао у Хрватску када је сазнао да му се спрема хапшење

Зоран Галић, замјеник директора СИПА и некадашњи директор Граничне полиције БиХ побјегао је у Хрватску након што је сазнао да му се спрема хапшење у акцији коју реализују Тужилаштво БиХ и МУП Републике Српске!

Како је потврђено из Тужилаштва у акцији је ухапшен помоћник командира Јединице Граничне полиције БиХ у Требињу Благоје Миловић, те држављанин Хрватске Ивица Баго, док је Галић у бјекству.

Осумњичени су за организовани криминал, недопуштен промет акцизних производа, злоупотреба положаја или овлаштења и других кривичних дјела.

”Истрагом је, поред других лица, обухваћен и замјеник директора СИПА-е, Зоран Галић, због сумње у извршење кривичних дјела примање дара и других облика користи и злоупотреба положаја или овлаштења, у периоду док је обављао дужност директора Граничне полиције БиХ”, наводе у Тужилаштву БиХ.

Погледајте хапшење службеника Граничне полиције БиХ

Погледајте хапшење службеника Граничне полиције БиХ

Акцију реализује МУП Републике Српске, док је у реализацију хапшења укључена и СИПА. Из Тужилаштва наглашавају да постоје основи сумње да је за сада непознато лице из институција које су укључене у истрагу, осумњиченом Зорану Галићу доставио информацију о истрази и планираним мјерама и радњама против њега, чиме би починило кривично дјело повреда тајности поступка.

”Тужилаштво БиХ ће заједно са домаћим институцијама и међународним партнерима, спровести истрагу како би идентификовало и у складу са законом процесуирало наведено лице”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Велика акција у Требињу - има ухапшених

Велика акција у Требињу - има ухапшених

Додају да је осумњичени Галић, након добијених информација, 8. јула у поподневним часовима илегално прешао границу БиХ и побјегао у Хрватску гдје се и сада налази.

”Истрага у овом предмету корупције високог нивоа се наставља даље, а спроводи се уз директну подршку ЕВРОПОЛ-а”, саопштило је Тужилаштво БиХ.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.