Бањалука

Малољетник дивљао аутом, полиција покуцала родитељу на врата и узела му возило

  • Извор: АТВ
  • 13.06.2024. 10:42

Бањалучка полиција одузела је аутомобил од једног Бањалучанина, након што је његово малољетно дијете ухватила како дивља возилом.

Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, синоћ око 21,20 часова, приликом обављања редовних послова и задатака, зауставили су и контролисали возача путничког возила марке "бе ем ве", који је уочен како врши насилничку вожњу у улици Слатинска у Бањалуци.

"Извршеном контролом утврђено је да возилом управља малољетно лице из Бањалуке. О наведеном је обавијештен родитељ малољетног лица у чијем присуству је предметно возило уз потврду одузето, због почињених прекршаја", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Теслићанин украо торбицу из откључаног аута у Бањалуци

Теслићанин украо торбицу из откључаног аута у Бањалуци

Против малољетника слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, а против власника возила слиједи покретање прекршајног налога због почињеног прекршаја из члана 172. став 5. истог Закона.

О свему наведеном обавијештен је Центар за социјални рад Бањалука ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности. Такође, обавијештен је и дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.

Пратите нас и путем Вибера