Banjaluka

Maloljetnik divljao autom, policija pokucala roditelju na vrata i uzela mu vozilo

  • Izvor: ATV
  • 13.06.2024. 10:42

Banjalučka policija oduzela je automobil od jednog Banjalučanina, nakon što je njegovo maloljetno dijete uhvatila kako divlja vozilom.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, sinoć oko 21,20 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, zaustavili su i kontrolisali vozača putničkog vozila marke "be em ve", koji je uočen kako vrši nasilničku vožnju u ulici Slatinska u Banjaluci.

"Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozilom upravlja maloljetno lice iz Banjaluke. O navedenom je obaviješten roditelj maloljetnog lica u čijem prisustvu je predmetno vozilo uz potvrdu oduzeto, zbog počinjenih prekršaja", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Teslićanin ukrao torbicu iz otključanog auta u Banjaluci

Teslićanin ukrao torbicu iz otključanog auta u Banjaluci

Protiv maloljetnika slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a protiv vlasnika vozila slijedi pokretanje prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz člana 172. stav 5. istog Zakona.

O svemu navedenom obaviješten je Centar za socijalni rad Banjaluka radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. Takođe, obaviješten je i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

Pratite nas i putem Vibera