Србија

Лажни таксиста покушао да опљачка странце

  • 16.05.2024. 12:10

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Бранислава М. (29) због сумње да је 10. априла ове године покушао да изврши кривично дјело разбојништво на штету два страна држављана.

Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, саопштено је из тог тужилаштва.

Тужилаштво је предложило суду да окривљеном продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновио кривично дјело.

Постоји оправдана сумња да је, након што су оштећени слетјели на аеродром “Никола Тесла”, Бранислав М. пришао једном од њих и питао да ли им треба такси превоз, што су они потврдили и питали за цијену превоза до њиховог резервисаног смјештаја. Окривљени им је одговорио да ће им наплатити по очитаној тарифи.

У току вожње оштећени су примијетили да умјесто на таксиметру, апликација на мобилном телефону Бранислава М. очитава износ од 15.000 динара, па су га поново питали колико кошта вожња до њиховог смјештаја, на шта им је он одговорио да износи 30.000 динара.

Оштећени су потом тражили да заустави возило, како би му платили само за ту дионицу, јер немају више новца, на шта им је окривљени одговорио да не може да заустави возило, али је то ипак учинио након што је чуо да један од оштећених на енглеском језику говори другом да ће позвати резервисани смјештај и распитати се за цијену такси превоза.

Један од оштећених је посегао за својим ранцем који се налазио на задњем сједишту аутомобила, али му га окривљени отео. Након тога су се отимали око ранца који се поцепао у предјелу ручке, те је пао поред аутомобила.

Оштећени је кренуо да се са ранцем удаљава од возила, када је из њега изашао и други оштећени за којим је кренуо Бранислав М. и задао му више удараца песницом у потиљак, чиме му је нанио лаку тјелесну повреду.

Потом је, како се сумња, Бранислав М. пришао и првом оштећеном и ударио га песницом у пределу корена носа, нанијевши му тешку тјелесну повреду у виду прелома носних костију са дислокацијом.

Тада су им пришли полицијски службеници и спријечили окривљеног да настави започету радњу, док су оштећени возилом Хитне помоћи превезени у КБЦ Земун ради пружања медицинске помоћи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.