Досије

Крвави пир у Гимназији: Једна од најпотреснијих трагедија у Санском Мосту икада

  • Извор: АТВ
  • 04.09.2024. 07:17

У једној од најпотреснијих трагедија које је Сански Мост икада доживио, Мехемед Вукалић, домар Гимназије, одлучио је да правду узме у своје руке и да убије оне који, према његовом мишљењу, нису били фер према њему.

Вукалић је тог кобног 21. августа у јутарњим часовима, у школу ушао са аутоматском пушком, прошао је готово неопажено поред портира и кренуо ка својим жртвама у Гимназији која је тог јутра била испуњена дјецом која су полагала поправне испите.

Док су се у учионицама одвијали мирни, свакодневни школски тренуци, Вукалић је пуцао на директора Нијаза Халиловића, професорицу енглеског језика Гордану Миџан и школску секретарицу Нисвету Кљунић. Његово крваво дјело оставило је иза себе језиву сцену и дубоку тугу. Вукалић је окончао њихове животе у једној од најтрагичнијих сцена коју је овај град икада видио.

Незванично, ова трагична епизода резултат је дуготрајних радно-правних спорова између Вукалића и школе, укључујући и претходне разговоре о његовом радном статусу те дисциплински поступак који је био покренут против њега. Школска управа, али ни било ко други, нажалост, није могао да предвиди такву бруталност и крвави поход.

Након што је извршио троструко убиство, Вукалић је покушао да оконча свој живот, пуцајући себи у прса. Хитна медицинска помоћ брзо га је превезла на Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје су љекари успјешно обавили операцију и спасили му живот.

Истрага коју води МУП Унско-санског кантона још увијек је у пуном јеку. Претходно је извршен претрес возила и стамбених објеката осумњиченог у циљу откривања свих околности овог страшног догађаја.

Грађани Санског Моста дубоко су погођени губитком својих цијењених колега и пријатеља. Комплетан Унско-сански кантон, као и цијела БиХ, дијеле њихову тугу. Сматрају да је губитак директора Халиловића, професорице Миџан и секретарице Кљунић непојмљив и ненадокнадив.

Кантонално Министарство образовања већ је најавило конкретне кораке у пружању психо-социјалне подршке породицама, колегама и дјеци погођеним овим трагичним догађајем.

Трагични догађај, који је задесио Сански Мост, Унско-сански кантон и цијелу БиХ, служи као подсјетник на неопходност заједништва и разумијевања. Ова трагична епизода показује како неријешени међуљудски проблеми могу ескалирати у нешто далеко страшније него што би ико могао замислити.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.