Секретар ОЈТ Источно Сарајево

Крамер: Башевић ће данас бити предат тужиоцу

  • Извор: АТВ
  • 27.08.2024. 09:44

Директор Шумског газдинства (ШГ) "Романија" Страхиња Башевић, који је осумњичен да је злоупотријебио службени положај, предао се јутрос Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву гдје је одмах и лишен слободе.

Секретар Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву Невен Крамер рекао је да се пето лице осумњичено за злоупотребу положаја предало јутрос у пратњи адвоката.

Крамер је рекао да је осумњичен за злоупотребу службеног положаја 2020. године, те да је искористио вријеме пандемије вируса корона, као и остала четири лица која су ухапшена на Сокоцу.

"Они су јуче предати поступајућем тужиоцу, а данас ће и пето лице, које је јутрос лишено слободе бити предато. Осумњичени су да су искористили вријеме пандемије тако што нису користили Закон о јавним набавкама", рекао је Кармер новинарима.

Он је навео да поступајући тужилац има рок од 24 часа да Окружном Суду у Источном Сарајеву поднесе приједлог за одређивање притвора ухапшеним лицима.

"Послије ће, евентуално, Суд имати своја 24 часа да одреди или не одреди притвор", ракео је Крамер.

У Сокоцу су јуче, по наредби Окружног суда у Источном Сарајеву, вршени претреси на више локација, и то на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, а том приликом слободе су лишена четири лица, чији су иницијали Г.С, Л.М, Г.Ј. и Ч.Л, док је лице Б.С. избјегло хапшење и за њим се трагало.

Претреси су вршени у оквиру истраге Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, која се односи на незаконита поступања одговорних лица у предузећу "Шуме Републике Српске" и шумских газдинства "Романија" са Сокоца, "Сјемећ" из Рогатице, "Височник" са Хан Пијеска и "Панос" из Вишеграда.

Осумњичена лица се терете да су током 2020. године на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, и то Г.С. као вршилац дужности директора предузећа "Шуме Републике Српске", Б.С. као в.д. директор ШГ, "Романија", Л.М. као в.д. директор ШГ "Сјемећ", Г.Ј. као в.д. директор ШГ "Височник" и Ч.Л. као в.д. директор ШГ "Панос", искористили свој службени положај и овлаштења и том приликом нанијели штету буџету Републике Српске, саопштено је јуче из Окружног јавног тужилаштва.

Ова акција је једна од многих која се проводе у оквиру Акционог плана за борбу против корупције Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.