Окружни суд Бањалука

Константин Савић ослобођен оптужбе за напад на судију

Константин Савић, адвокат из Теслића, ослобођен је у Окружном суду у Бањалуци оптужбe за напад на судију Основног суда у Теслићу Јелену Филиповић.

Пресуду је, у поновољеном поступку, изрекао судија Благоје Драгосављевић који је навео да није доказано да је оптужени починио дјело за које је оптужен.

Савић је у истом предмету и раније био ослобођен оптужбе, али је Врховни суд Републике Српске укинуо првостепену пресуду и поступак вратио на ново суђење Окружном суду у Бањалуци.

Републичко јавно тужилаштво Републике Српске Савићу је на терет ставило кривично дјело напад на судију или јавног тужиоца. У оптужници се наводи да је 23. новембра 2020. године спријечио и омео судију Основног суда у Теслићу Јелену Филиповић у вршењу судијске дужности приликом обављања увиђаја на лицу мјеста, ради ометања посједа.

У образложењу пресуде Драгосављевић је навео да је оштећена судија Филиповић током свједочења изјавила да се оптужени помјерио након њеног првог упозорења, што је супротно наводима из оптужнице, као и да се она није осјећала угрожено и да сама не би ни поднијела кривичну пријаву. Нагласио је и да није доказано да је Савић вербално спријечио судију у вршењу судијске дужности.

У оптужници се наводи да је Савић дошао до парцеле те је одбио да се удаљи када га је судија упозорила да не може да буде присутан, јер је у истом предмету предложен за свједока.

”Оптужени Савић је тада изјавио да ће се удаљити под принудом, ако тако судија наложи и да се налази на приватном посједу и да не треба да се удаљи због тога што је овлаштеник Е. С. Казао је да не жели да суд нарушава приватни посјед и власништво, а затим након што је поступајући судија вјештаку из Бањалуке наложила да приступи, није дозволио да вјештак изврши радњу доказивања вјештачење”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је оптужени Савић одбио да се помјери да би вјештак могао да обави посао, те је изјавио да не дозвољава да се приступи на парцелу, чиме је спријечио и омео поступајућег судију у вршењу судијске дужности.

Широј јавности Константин Савић је познат по кандидатури за градоначелника Теслића на локалним изборима 2016. и 2020. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.