Избјегао смрт

Ко жели да убије Луку Бојовића: За годину и по дана два пута спријечена ликвидација

  • Извор: Агенције
  • 14.05.2024. 11:13

Лука Бојовић се из шпанског затвора вратио у новембру 2022. године, а током протеклих годину и по дана два пута је спријечена његова ликвидација. Због тога, поставља се питање: "Ко жели да убије Луку Бојовића?".

Девет мјесеци пошто је Бојовић изручен Србији, оперативне службе су алармиране након што су дошле до оперативних сазнања да је Дамир Мехић унајмљен да убије Бојовића. За Мехићем је била расписана Интерполова потјерница, а ухапшен је на београдском аеродрому због лажних докумената.

Сада, готово годину и по дана откако је Бојовић поново у Србији, петорица мушкараца су планирала његову ликвидацију. Полиција га је обавијестила о оперативним сазнањима да му је живот угрожен. 

Детаљно осмислили план

Како је саопштило Више јавно тужилаштво у Београду, петорица осумњичених се терете за припремање тешког убиства, од којих се двојица терете и за друга кривична дјела.

Мушкарац претучен насмрт у Бањалуци, ухапшено троје осумњичених

Мушкарац претучен насмрт у Бањалуци, ухапшено троје осумњичених

Они су од почетка фебруара до 10. маја, заједно, са умишљајем, набављали средства за извршење кривичног дјела – тешко убиство, договарали се, планирали и организовали његово извршење, наводи се у саопштењу.

Осумњичени Филип К. окупио је остале осумњичене и додијелио им је тачно одређене задатке у циљу извршења кривичног дјела. Са тиме су се сви осумњичени сложили.

Како је саопштено, осумњичене је полиција спријечила у извршењу припреманог кривичног дјела 10. маја 2024. године.

Код осумњиченог Николе П. је приликом хапшења пронађен пиштољ, а у лежишту пиштоља се налазио један метак, док се у оквиру налазило још 13 метака.

Ко је послао атентаторе?

Уколико се утврди да су Мехић, али и петорица ухапшених мушкараца за циљ имали да ликвидирају Луку Бојовића, поставља се питање ко би могли да буду наручиоци овог убиства.

С обзиром на то да је Бојовић био близак са врхом шкаљарског клана, први “осумњичени” су кавчани на челу са вођом Радојем Звицером. Кавчани су у претходном периоду, прије свега док је Бојовић био у шпанском затвору, “осакатили” шкаљарце и убили неколико њихових вођа, са све Јовицом Вукотићем.

Возило у пламену на ауто-путу код Прњавора

Возило у пламену на ауто-путу код Прњавора

С друге стране, није тајна да од 2009. пламти рат породица Бојовић и Шарановић. Све је почело отмицом кума породице Шарановић који је последњи пут виђен како улази у ауто Луке Ђеровића, мушкарца блиског Луки Бојовићу. У окршају Бојовића и Шарановића су убијена браћа Слободан и Бранислав Шарановић као и њихов породични пријатељ Данило Радоњић. Ликвидирано је и више особа блиских Бојовићу – његов рођени брат Никола Бојовић, али и Лукин кум Драгослав Милорадовић, па адвокат Драгослав Мишса Огњановић…

– Убили су мог брата, невиног човјека само да би мени напакостили. Никола у животу ни мрава није згазио, а ето како је завршио. Тај метак био је намијењен мени – поручио је раније Лука Бојовић.

Од Арканове гарде до земунског клана

Лука Бојовић је син некадашњег директора Београдског зоо врта Вука Бојовића и академске сликарке Анђелке Бојовић. Једно време је словио за вођу земунског, касније и шкаљарског клана.

Прву кривичну пријаву добио је кад је имао свега 17 година, али је захваљујући прије свега утицајном оцу она завршила у фиоци. У међувремену, како су писали медији, “Лука се придружио Аркановој Српској добровољачкој гарди и познанства која је склапао ратујући биће пресудна у његовој криминалној каријери, па неки и данас причају да га је у Арканову гарду послао управо отац Вук, желећи да се пргави младић смири”, пише Блиц.

У Шпанији осуђен на 18 година робије

Бојовићу се у Србији судило неколико пута због различитих кривичних дјела, али је осуђен само за она “најситнија”.

Тако је 2002. добио шест мјесеци затвора, јер су полицајци код њега пронашли пиштољ за који није имао дозволу. Судило му се и због сумње да је у просторијама Зоо врта палицом претукао Мирка Елезовића, наводно због 7.200 евра. Међутим, предмет је 2008. проглашен застарјелим, преноси СрпскаИнфо.

У Добоју потврђени први случајеви морбила

У Добоју потврђени први случајеви морбила

На дугогодишњој робији завршио је у Шпанији. Тамошња полиција ухапсила га је 2012. у Валенсији, а са њим је тада “пао” и Владимир Милисаљевић, члан земунског клана који је био умјешан у убиство премијера Зорана Ђинђића.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.