Izbjegao smrt

Ko želi da ubije Luku Bojovića: Za godinu i po dana dva puta spriječena likvidacija

  • Izvor: Agencije
  • 14.05.2024. 11:13

Luka Bojović se iz španskog zatvora vratio u novembru 2022. godine, a tokom proteklih godinu i po dana dva puta je spriječena njegova likvidacija. Zbog toga, postavlja se pitanje: "Ko želi da ubije Luku Bojovića?".

Devet mjeseci pošto je Bojović izručen Srbiji, operativne službe su alarmirane nakon što su došle do operativnih saznanja da je Damir Mehić unajmljen da ubije Bojovića. Za Mehićem je bila raspisana Interpolova potjernica, a uhapšen je na beogradskom aerodromu zbog lažnih dokumenata.

Sada, gotovo godinu i po dana otkako je Bojović ponovo u Srbiji, petorica muškaraca su planirala njegovu likvidaciju. Policija ga je obavijestila o operativnim saznanjima da mu je život ugrožen. 

Detaljno osmislili plan

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, petorica osumnjičenih se terete za pripremanje teškog ubistva, od kojih se dvojica terete i za druga krivična djela.

Muškarac pretučen nasmrt u Banjaluci, uhapšeno troje osumnjičenih

Muškarac pretučen nasmrt u Banjaluci, uhapšeno troje osumnjičenih

Oni su od početka februara do 10. maja, zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za izvršenje krivičnog djela – teško ubistvo, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni Filip K. okupio je ostale osumnjičene i dodijelio im je tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog djela. Sa time su se svi osumnjičeni složili.

Kako je saopšteno, osumnjičene je policija spriječila u izvršenju pripremanog krivičnog djela 10. maja 2024. godine.

Kod osumnjičenog Nikole P. je prilikom hapšenja pronađen pištolj, a u ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 metaka.

Ko je poslao atentatore?

Ukoliko se utvrdi da su Mehić, ali i petorica uhapšenih muškaraca za cilj imali da likvidiraju Luku Bojovića, postavlja se pitanje ko bi mogli da budu naručioci ovog ubistva.

S obzirom na to da je Bojović bio blizak sa vrhom škaljarskog klana, prvi “osumnjičeni” su kavčani na čelu sa vođom Radojem Zvicerom. Kavčani su u prethodnom periodu, prije svega dok je Bojović bio u španskom zatvoru, “osakatili” škaljarce i ubili nekoliko njihovih vođa, sa sve Jovicom Vukotićem.

Vozilo u plamenu na auto-putu kod Prnjavora

Vozilo u plamenu na auto-putu kod Prnjavora

S druge strane, nije tajna da od 2009. plamti rat porodica Bojović i Šaranović. Sve je počelo otmicom kuma porodice Šaranović koji je poslednji put viđen kako ulazi u auto Luke Đerovića, muškarca bliskog Luki Bojoviću. U okršaju Bojovića i Šaranovića su ubijena braća Slobodan i Branislav Šaranović kao i njihov porodični prijatelj Danilo Radonjić. Likvidirano je i više osoba bliskih Bojoviću – njegov rođeni brat Nikola Bojović, ali i Lukin kum Dragoslav Miloradović, pa advokat Dragoslav Mišsa Ognjanović…

– Ubili su mog brata, nevinog čovjeka samo da bi meni napakostili. Nikola u životu ni mrava nije zgazio, a eto kako je završio. Taj metak bio je namijenjen meni – poručio je ranije Luka Bojović.

Od Arkanove garde do zemunskog klana

Luka Bojović je sin nekadašnjeg direktora Beogradskog zoo vrta Vuka Bojovića i akademske slikarke Anđelke Bojović. Jedno vreme je slovio za vođu zemunskog, kasnije i škaljarskog klana.

Prvu krivičnu prijavu dobio je kad je imao svega 17 godina, ali je zahvaljujući prije svega uticajnom ocu ona završila u fioci. U međuvremenu, kako su pisali mediji, “Luka se pridružio Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi i poznanstva koja je sklapao ratujući biće presudna u njegovoj kriminalnoj karijeri, pa neki i danas pričaju da ga je u Arkanovu gardu poslao upravo otac Vuk, želeći da se prgavi mladić smiri”, piše Blic.

U Španiji osuđen na 18 godina robije

Bojoviću se u Srbiji sudilo nekoliko puta zbog različitih krivičnih djela, ali je osuđen samo za ona “najsitnija”.

Tako je 2002. dobio šest mjeseci zatvora, jer su policajci kod njega pronašli pištolj za koji nije imao dozvolu. Sudilo mu se i zbog sumnje da je u prostorijama Zoo vrta palicom pretukao Mirka Еlezovića, navodno zbog 7.200 evra. Međutim, predmet je 2008. proglašen zastarjelim, prenosi SrpskaInfo.

U Doboju potvrđeni prvi slučajevi morbila

U Doboju potvrđeni prvi slučajevi morbila

Na dugogodišnjoj robiji završio je u Španiji. Tamošnja policija uhapsila ga je 2012. u Valensiji, a sa njim je tada “pao” i Vladimir Milisaljević, član zemunskog klana koji je bio umješan u ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: