20 дана од несреће не зна се ко је возио

Ко је скривио саобраћајку која је однијела живот?

  • Извор: АТВ
  • 01.08.2024. 19:24

Скоро 20 дана од саобраћајке у којој је страдао тридесетпетогодишњи Душан Киса из Љубиња породица чека и тражи информације како је до удеса дошло и оно најважније, ко је возио. За АТВ је проговорио брат страдалог.

"Није борба лака, мог брата не може више ништа вратити, само бих желио да знам истину шта и како и да за ту истину свако одговара", каже Јован Киса, брат.

Наводно, из правца Требиња у мерцедесу старом годину ка мјесту Моско возили су се брачни пар Матковић, Радоје и Споменка. Из супротног смјера на мотору је ишао страдали Киса.

Пожар код Мостара: Ватрогасци бране куће у насељима јужно од града

Пожар код Мостара: Ватрогасци бране куће у насељима јужно од града

Спорна саобраћајна незгода десила се у мјесту Јасен на магистралном путу Требиње Билећа, све се дешавало 15.јула око 21 час.

Јован има информацију да су Матковићи били прешли у супротну траку. Нема потврду ко је био за воланом, сумња да је возио Радоје иако је полицији речено да је мерцедесом управљала Споменка. Неутјешни брат се пита да ли је жена уопште била у возилу. Матковиће је кобне ноћи срео пред требињском болницом.

Са чиме се све сусрећу станари зграда?

Са чиме се све сусрећу станари зграда?

"Матковић је реаговао пред болницом, рекао је „зар је битно ко је возио, возила је моја супруга“ што би могло дијете од десет година видјети да човјек лаже ако се може назвати човјеком. Да ли је био под дејством алкохола? Да био је под дејством алкохола, дошао је након два три сата пред болницу гдје му је извађена крв и утврдили се да има алкохола у крви", каже Јован Киса.

Јован тражи да што прије види налазе вјештачења, налаз обдукције желио би и видјети полицијски извјештај. Полиција и Тужилаштво увјеравају да раде на овом случају. И њима је мистерија ко је возио.

Бициклиста повријеђен у удесу у Бањалуци, пребачен у УКЦ

Бициклиста повријеђен у удесу у Бањалуци, пребачен у УКЦ

"Информација је да се утврђује ко је управљао путничким аутомобилом марке мерцедес које је учествовало у саобраћајној незгоди", каже Синиша Лакета, начелник ПУ Требиње.

"Изузети су трагови самог возила који се тичу ваздушних јастука који су се активирали у моменту саобраћајне незгоде до неких брисева на основу којих ће се радити ДНК анализа и утврђивати чињенице које су битне", каже Срђан Вукановић, портпарол Тужилаштва Требиње.

Битно је кажу у полицији и тужилаштву што је у Требињу био вјештак из Словеније који је прегледао мерцедеса, и ти резултати се чекају. Јован каже да би волио и попричам са свједоцима који су се те ноћи затекли на Јасену. Душан Киса није страдао на мјесту несреће, за живот се борио два дана, 17 јула је битку изгубио у КЦ у Подгорици.

Пратите нас и путем Вибера