20 dana od nesreće ne zna se ko je vozio

Ko je skrivio saobraćajku koja je odnijela život?

  • Izvor: ATV
  • 01.08.2024. 19:24

Skoro 20 dana od saobraćajke u kojoj je stradao tridesetpetogodišnji Dušan Kisa iz Ljubinja porodica čeka i traži informacije kako je do udesa došlo i ono najvažnije, ko je vozio. Za ATV je progovorio brat stradalog.

"Nije borba laka, mog brata ne može više ništa vratiti, samo bih želio da znam istinu šta i kako i da za tu istinu svako odgovara", kaže Jovan Kisa, brat.

Navodno, iz pravca Trebinja u mercedesu starom godinu ka mjestu Mosko vozili su se bračni par Matković, Radoje i Spomenka. Iz suprotnog smjera na motoru je išao stradali Kisa.

Požar kod Mostara: Vatrogasci brane kuće u naseljima južno od grada

Požar kod Mostara: Vatrogasci brane kuće u naseljima južno od grada

Sporna saobraćajna nezgoda desila se u mjestu Jasen na magistralnom putu Trebinje Bileća, sve se dešavalo 15.jula oko 21 čas.

Jovan ima informaciju da su Matkovići bili prešli u suprotnu traku. Nema potvrdu ko je bio za volanom, sumnja da je vozio Radoje iako je policiji rečeno da je mercedesom upravljala Spomenka. Neutješni brat se pita da li je žena uopšte bila u vozilu. Matkoviće je kobne noći sreo pred trebinjskom bolnicom.

Sa čime se sve susreću stanari zgrada?

Sa čime se sve susreću stanari zgrada?

"Matković je reagovao pred bolnicom, rekao je „zar je bitno ko je vozio, vozila je moja supruga“ što bi moglo dijete od deset godina vidjeti da čovjek laže ako se može nazvati čovjekom. Da li je bio pod dejstvom alkohola? Da bio je pod dejstvom alkohola, došao je nakon dva tri sata pred bolnicu gdje mu je izvađena krv i utvrdili se da ima alkohola u krvi", kaže Jovan Kisa.

Jovan traži da što prije vidi nalaze vještačenja, nalaz obdukcije želio bi i vidjeti policijski izvještaj. Policija i Tužilaštvo uvjeravaju da rade na ovom slučaju. I njima je misterija ko je vozio.

Biciklista povrijeđen u udesu u Banjaluci, prebačen u UKC

Biciklista povrijeđen u udesu u Banjaluci, prebačen u UKC

"Informacija je da se utvrđuje ko je upravljao putničkim automobilom marke mercedes koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi", kaže Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

"Izuzeti su tragovi samog vozila koji se tiču vazdušnih jastuka koji su se aktivirali u momentu saobraćajne nezgode do nekih briseva na osnovu kojih će se raditi DNK analiza i utvrđivati činjenice koje su bitne", kaže Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva Trebinje.

Bitno je kažu u policiji i tužilaštvu što je u Trebinju bio vještak iz Slovenije koji je pregledao mercedesa, i ti rezultati se čekaju. Jovan kaže da bi volio i popričam sa svjedocima koji su se te noći zatekli na Jasenu. Dušan Kisa nije stradao na mjestu nesreće, za život se borio dva dana, 17 jula je bitku izgubio u KC u Podgorici.

Pratite nas i putem Vibera