Jedan od osumnjičenih

Dario Jekić, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, predao se Tužilaštvu BiH

  • Извор: Кликс
  • 27.09.2022. 12:02

Dario Jekić, rođen 1987. godine u Doboju, a za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, predao se Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, saopštili su iz ove pravosudne institucije.

Kako je navedeno, osumnjičen je za više krivičnih djela, i to u okviru predmeta "Storidž" koji je povezan sa aplikacijama Skaj i Anom. Osumnjičen je za organizovani kriminal, učestvovanje u teškom ubistvu i trgovinu drogom.

Napomenuto je da je Jekić duže vrijeme bio nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine i da je potraživan međunarodnom potjernicom. Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužioc donijeće odluku o daljim aktivnostima u ovom predmetu.

Podsjećamo, ranije je u okviru ovog predmeta uhapšeno više osoba.

Jekić se sumnjiči i da je član organizovane kriminalne grupe koju je organizovao Jovan Jošilo radi pripremanja i izvršenja krivičnog djela "Teško ubistvo" Slaviše Ćuluma koje je i izvršeno 15.05.2022, a u kojoj su bili i Milivoj i Dušan Lovrenović, Siniša Šakić Kinez i druga lica. Protiv svih još prije šest mjeseci Republičkom specijalnom tužilaštvu podnesena je dopuna izvještaja protiv 10 lica protiv Šakića.