Doboj

Kandidat PDP 1999 pod istragom za ubistvo i organizovani kriminal!

  • Izvor: ATV
  • 13.09.2024. 14:55

Dario Jekić Jeka, koji je pod istragom Tužilaštva BiH za organizovani kriminal i trgovinu drogom, nalazi se na listi PDP-a 1999 za odbornika u Skupštini Grada Doboja!

Jekić, koji je više puta osuđivan za teška krivična djela, na kandidatskoj listi PDP 1999 nalazi se na visokom petom mjestu uz slogan: ”Doboj može bolje!”.

Radi se o čovjeku koji je 2022. godine izbjegao hapšenje u okviru predmeta ”Storidž" da bi se naknadno predao Tužilaštvu BiH i završio u pritvoru. Iako je, uz mjere zabrane, pušten da se brani sa slobode u Tužilaštvu BiH navode da istraga protiv Jekića nije okončana.

Dario Jekić, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, predao se Tužilaštvu BiH

Dario Jekić, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, predao se Tužilaštvu BiH

”Dario Jekić je pod istragom zbog krivičnog djela organizovanog kriminala, povezanog sa drugim krivičnim djelima”, rekao je za ATV Boris Grubešić, portarol Tužilaštva BiH.

Nakon što je bio pritvoren, Tužilaštvo BiH je saopštilo da je Jekić osumnjičen da je kao član organizovane kriminalne grupe, komunicirajući putem aplikacije "Skaj", dogovarao i učestvovao u teškim krivičnim djelima organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa velikih količina marihuane i heroina, kao i postavljanju eksplozivne naprave na objektu u Gradišci.

To nije jedina aktivna istraga proti njega. Po izvještaju MUP-a Srpske istražuje ga i Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske zbog sumnje da je bio umiješan u planiranje, pripremanje i izvršenje ubistva Slaviše Ćuluma 15. maja 2020. godine u Dragočaju kod Banjaluke. I ta istraga se vodi na osnovu podataka iz kriptovanih aplikacija.

Dariju Jekiću uhapšen advokat

Dariju Jekiću uhapšen advokat

”U vezi sa predmetom, koji se vodi protiv osumnjičenih za ubistvo Slaviše Ćuluma, obavještavamo vas da se predmet nalazi u fazi istrage i u ovom trenutku više informacija nije moguće saopštiti”, kaže za ATV sekretar Republičkog tužilaštva Dragica Tojagić.

Inače, Jekić je ranije osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva Vanje Panića u septembru 2014. godine u Doboju. Iako se optužnicom teretio za ubistvo, pravosnažno je osuđen za nehatno lišenje života. U presudi se navodilo da tokom suđenja nije dokazano da je imao namjeru da puca, već da je pištolj opalio kada je njime udario žrtvu po ramenu, u namjeri da prekine tuču. Nakon zločina tijelo žrtve je ubacio u automobil i sakrio, dok se on dao u bjekstvu. Leš je poslije 14 dana potrage nađen u septičkoj jami, a vozilo je zapaljeno, što su bile otežavajuće okolnosti prilikom odmjeravanja kazne. 

Na to nadovezala mu se i presuda za neovlašćenu proivodnju i promet drogom pa je kazna povećana na devet godina zatvora.

Određen pritvor Dariju Jekiću

Određen pritvor Dariju Jekiću

Jekić je osuđivan i kao maloljetnik, a pravosnažne presude izricali su mu sudovi u Trebinju, Bijeljini, Gračanici, Tesliću i to zbog nanošenja tjeslenih povreda, teške krađe, neovlaštenog prometa drogom... Ističe se presuda dobojskog Osnovnog suda iz 2007. godine kada je za tjelesnu povredu i tešku krađu osuđen na tri godine i osam mjeseci zatvora.

Pratite nas i putem Vibera