Пресуда

Ка полицајцу испалио седам метака, осуђен на три године затвора

Основни суд у Брчком осудио је Сенада Мухаремовића (33) из тог града на три године и мјесец дана затвора због покушаја убиства полицајца Ј.Т., те неовлаштене набавке или држање оружја.

Покушај убиства догодио се 6. јуна ове године у Брчком, када је оптужени према полицајцу, који није био на дужности, испалио седам хитаца из пиштоља и погодио га у лијеву надлактицу.

У Тужилаштву Брчко дистрикта наводе да је поступак окончан, али пресуда није правоснажна.

”Тужилаштво је недавно подигло оптужницу против Мухаремовића због сумње да је 6. јуна око 02,30 часова у улици Мостарска, испред угоститељског објекта ”Белведере”, пуцањем из пиштоља, за који није имао дозволу, покушао лишити живота Ј. Т.”, наводе у тужиллаштво.

У оптужници се наводи да су они претходни дан у вечерњим сатима заједно сједили у наведеном кафићу.

Огласила се полиција након пуцњаве у којој је рањен полицајац

Огласила се полиција након пуцњаве у којој је рањен полицајац

”Одвезли су се на брчански царински терминал, гдје су пред пријатељем Е. Т. започели вербални сукоб. Након тога, Е. Т. је оптуженог повезао до објекта ”Белведере”, док их је оштећени пратио и сустигао на паркингу тог објекта. Ту су наставили вербални сукоб и оптужени је, док се Ј. Т. налазио у аутомобилу, из свог возила узео пиштољ и из непосредне близине испалио седам хитаца према њему. Погодио га је у лијеву надлактицу, нанијевши му тешку тјелесну повреду, и на више мјеста оштетио возило у којем се налазио Ј. Т, након чега се с трећим лицем одвезао с лица мјеста”, наводи се у оптужници.

У Тужилаштву наводе да је осумњичени убрзо лоциран и ухапшен у сарадњи са полицијиом. Истрага је, додају, окончана за мање од три мјесеца и оптужница је подигнута 28. августа ове године.

”По потврђивању оптужнице, тужилаштво и оптужени су закључили споразум о признању кривице, након чега му је изречена јединствена казну затвора у трајању од три године и једног мјесеца. Једнако као и Тужилаштво, оптужени пресуду може побијати жалбом, изузев у дијелу који се односи на кривичну санкцију”, наводе у Тужилаштву Брчког дистрикта.

Додају да је након пресуде оптуженом Мухаремовићу укинут притвор.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: