Брчко

Огласила се полиција након пуцњаве у којој је рањен полицајац

  • Извор: АТВ
  • 06.06.2024. 09:50

Брчанска полиција ухапсила је С.М. из тог града због сумње да је хицима из ватреног оружја ранио полицајца Ј.Т. из Брчког.

Полицајцу је љекарска помоћ указана у брчанској болници након чега је превезен на даље лијечење у УКЦ Тузла и није животно угрожен.

О цијелом догађају огласила се Полиција Брчко дистрикта наводећи да су цијели случај у 2:57 часова пријавили љекари Хитне помоћи.

Ухапшен мушкарац који је ранио полицајца у Брчком

Ухапшен мушкарац који је ранио полицајца у Брчком

"Полицији се обратио медицински техничар Службе хитне помоћи и обавијестио да је код њих збринут пацијент на којег је од стране другог лица пуцано ватреним оружјем. Одмах након запримања пријаве у просторије Службе хитне помоћи упућени су полицијски службеници који су извршили прикупљање обавјештења од Ј.Т. полицијског службеника који није био радно ангажован, а који је изјавио да је на путу испред једног угоститељског објекта у улици Мостарска, на њега из ватреног оружја пуцао С.М. из Брчког", саопштила је полиција.

Додају да је након прикупљања информација обезбијеђено мјесто пуцњаве и утврђено да се С.М. удаљило са лица мјеста у непознатом правцу, те су предузете хитне мјере потраге и проналажења истог.

Познато стање рањеног полицајца у Брчком

Познато стање рањеног полицајца у Брчком

"С.М. је лоциран на подручју града и лишен слободе. О догађају је упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ под чијим надзором се предузимају потребне истражне радње на расвјетљавању и документовању комплетног догађаја, утврђивању мотива и кривично-правној квалификацији", наводе у брчанској полицији.

Додају да је полицијском службенику Ј.Т. је указана потребна медицинска помоћ у Јавној здравственој установи у Брчком, након чега је превезен на даље лијечење у УКЦ Тузла и није животно угрожен.

"Након окончања свих истражних радњи и кривично правне квалификације наведеног догађаја, Полиција Брчко дистрикта БиХ ће Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу С.М. предати у даљу надлежност, о чему ће јавност бити благовремено информисана", саопштено је из полиције.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: