Presuda

Ka policajcu ispalio sedam metaka, osuđen na tri godine zatvora

Osnovni sud u Brčkom osudio je Senada Muharemovića (33) iz tog grada na tri godine i mjesec dana zatvora zbog pokušaja ubistva policajca J.T., te neovlaštene nabavke ili držanje oružja.

Pokušaj ubistva dogodio se 6. juna ove godine u Brčkom, kada je optuženi prema policajcu, koji nije bio na dužnosti, ispalio sedam hitaca iz pištolja i pogodio ga u lijevu nadlakticu.

U Tužilaštvu Brčko distrikta navode da je postupak okončan, ali presuda nije pravosnažna.

”Tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu protiv Muharemovića zbog sumnje da je 6. juna oko 02,30 časova u ulici Mostarska, ispred ugostiteljskog objekta ”Belvedere”, pucanjem iz pištolja, za koji nije imao dozvolu, pokušao lišiti života J. T.”, navode u tužillaštvo.

U optužnici se navodi da su oni prethodni dan u večernjim satima zajedno sjedili u navedenom kafiću.

Oglasila se policija nakon pucnjave u kojoj je ranjen policajac

Oglasila se policija nakon pucnjave u kojoj je ranjen policajac

”Odvezli su se na brčanski carinski terminal, gdje su pred prijateljem Е. T. započeli verbalni sukob. Nakon toga, Е. T. je optuženog povezao do objekta ”Belvedere”, dok ih je oštećeni pratio i sustigao na parkingu tog objekta. Tu su nastavili verbalni sukob i optuženi je, dok se J. T. nalazio u automobilu, iz svog vozila uzeo pištolj i iz neposredne blizine ispalio sedam hitaca prema njemu. Pogodio ga je u lijevu nadlakticu, nanijevši mu tešku tjelesnu povredu, i na više mjesta oštetio vozilo u kojem se nalazio J. T, nakon čega se s trećim licem odvezao s lica mjesta”, navodi se u optužnici.

U Tužilaštvu navode da je osumnjičeni ubrzo lociran i uhapšen u saradnji sa policijiom. Istraga je, dodaju, okončana za manje od tri mjeseca i optužnica je podignuta 28. avgusta ove godine.

”Po potvrđivanju optužnice, tužilaštvo i optuženi su zaključili sporazum o priznanju krivice, nakon čega mu je izrečena jedinstvena kaznu zatvora u trajanju od tri godine i jednog mjeseca. Jednako kao i Tužilaštvo, optuženi presudu može pobijati žalbom, izuzev u dijelu koji se odnosi na krivičnu sankciju”, navode u Tužilaštvu Brčkog distrikta.

Dodaju da je nakon presude optuženom Muharemoviću ukinut pritvor.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: