Мостар

Истрага због несреће у каменолому

  • Извор: Fena
  • 07.04.2024. 11:44

Истрага због несреће изазване одроном који је настао приликом минирања једног дијела каменолома у мјесту Бијела код Мостара у којој су повријеђене двије особе, а оштећено више возила, настављена је и јутрос.

Из Оперативног центра цивилне заштите ХНК-а извијестили су у нед‌јељу да је истрага настављена те да полиција осигурава мјесто несреће.

Подсјећају да је 6. априла, око 18:30 сати, дошло до активирања клизишта велике количине камена због минирања каменолома.

Приликом минирања једног дијела каменолома одломио се и други дио, што је проузроковало велику количину камених одрона који су завршили у ријеци. 

Ово је тренутак одрона код Мостара

Ово је тренутак одрона код Мостара

Приликом пада велика количина камена је затрпала аутомобиле који су се налазили на цести, два аутомобила су завршила у ријеци, док се за једним аутомобилом трага, јер се не зна налази ли се под одроном или у води. На срећу, аутомобили су у власништву планинара који у тренутку несреће нису били у њима.

- Према тренутним информацијама људских жртава нема. Повријеђене су двије особе од којих се једна налазила у чамцу који је оборен приликом пада одрона у ријеку и тиме проузроковао раст водостаја и велики вал, док се друга озлијеђена особа налазила на обали у тренутку несреће - кажу из Оперативног центра и додају да се обје особе медицински збринуте.

Замало трагедија код Мостара: Минирали дио брда, пао и други

Замало трагедија код Мостара: Минирали дио брда, пао и други

Полиција осигурава мјесто несреће, истрага је прекинута синоћ због мрака и наставила се јутрос, додају из споменутог центра. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.