Масакр код Младеновца

Исповијест младића рањеног у Малом Орашју: Правио сам се мртав

  • Извор: РТС
  • 05.05.2024. 09:19

Милош Јовановић, младић који је рањен у масакру у Малом Орашју 4. маја 2023. године, у којем је убијено деветоро младих људи од којих већина другара са којима се свакодневно дружио, на годишњицу свирепог злочина, присјетио се како је изгледала ноћ која му је промијенила живот.

"На нас је кренуо рафал. Буразер је био ту иза мене, кад је видио да сам пао рањен он ме је повукао мало. Вукао, вукао, вукао ме је, али сам га онда отјерао. Видио сам, нема шта, не могу да бјежим, па сам се правио мртав и то је то. Тај осјећај не могу да опишем — не знаш да ли смијеш да дишеш, да ли смијеш да жмуриш… да ли… шта да радиш", испричао је Милош Јовановић у документарцу “Они нису иницијали”, који се емитовао на РТС.

Милош потом описује ужас који је прошао када је рањен у ногу, а потом како је изгледао пут то болнице и први преглед доктора.

"Већ када сам стигао у болницу, већ су болови кренули, нисам могао да изађем из аута. Доктори су ме прегледали, само сам им рекао, зауставите крварење, само идите код других, немојте код мене. Знам да нисам најгори, идите само код других, помозите њима", додаје Милош.


Тинејџера убила струја

Тинејџера убила струја

У једној ноћи је изгубио неколико најдражих људи, али како наводи, има осјећај као да су и даље ту, поред њега.

"Све имам осјећај да су ту поред мене, да су живи. И онда у себи кажем што нисам добио ја више метака, да се то распореди да будемо сви живи. Само да будемо живи", испричао је.

Подсјетимо, 4. маја прошле године убијено је девет особа, док је 12 рањено. Убијени су Далибор Тодоровић Дача (24), Кристина Панић Кика (18), Милан Панић Микса (22), Петар Митровић (25), Немања Стевановић (21), Лазар Миловановић Лаза (19), Марко Митровић Маре (18), Александар Миловановић Аца (17) и Никола Милић (14).


Сестра младића убијеног у Дубони написала срцепарајућу пјесму

Сестра младића убијеног у Дубони написала срцепарајућу пјесму


(Фото: РТС)

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.