Masakr kod Mladenovca

Ispovijest mladića ranjenog u Malom Orašju: Pravio sam se mrtav

  • Izvor: RTS
  • 05.05.2024. 09:19

Miloš Jovanović, mladić koji je ranjen u masakru u Malom Orašju 4. maja 2023. godine, u kojem je ubijeno devetoro mladih ljudi od kojih većina drugara sa kojima se svakodnevno družio, na godišnjicu svirepog zločina, prisjetio se kako je izgledala noć koja mu je promijenila život.

"Na nas je krenuo rafal. Burazer je bio tu iza mene, kad je vidio da sam pao ranjen on me je povukao malo. Vukao, vukao, vukao me je, ali sam ga onda otjerao. Vidio sam, nema šta, ne mogu da bježim, pa sam se pravio mrtav i to je to. Taj osjećaj ne mogu da opišem — ne znaš da li smiješ da dišeš, da li smiješ da žmuriš… da li… šta da radiš", ispričao je Miloš Jovanović u dokumentarcu “Oni nisu inicijali”, koji se emitovao na RTS.

Miloš potom opisuje užas koji je prošao kada je ranjen u nogu, a potom kako je izgledao put to bolnice i prvi pregled doktora.

"Već kada sam stigao u bolnicu, već su bolovi krenuli, nisam mogao da izađem iz auta. Doktori su me pregledali, samo sam im rekao, zaustavite krvarenje, samo idite kod drugih, nemojte kod mene. Znam da nisam najgori, idite samo kod drugih, pomozite njima", dodaje Miloš.


Tinejdžera ubila struja

Tinejdžera ubila struja

U jednoj noći je izgubio nekoliko najdražih ljudi, ali kako navodi, ima osjećaj kao da su i dalje tu, pored njega.

"Sve imam osjećaj da su tu pored mene, da su živi. I onda u sebi kažem što nisam dobio ja više metaka, da se to rasporedi da budemo svi živi. Samo da budemo živi", ispričao je.

Podsjetimo, 4. maja prošle godine ubijeno je devet osoba, dok je 12 ranjeno. Ubijeni su Dalibor Todorović Dača (24), Kristina Panić Kika (18), Milan Panić Miksa (22), Petar Mitrović (25), Nemanja Stevanović (21), Lazar Milovanović Laza (19), Marko Mitrović Mare (18), Aleksandar Milovanović Aca (17) i Nikola Milić (14).


Sestra mladića ubijenog u Duboni napisala srceparajuću pjesmu

Sestra mladića ubijenog u Duboni napisala srceparajuću pjesmu


(Foto: RTS)

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film